Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Horst Club

23/08/2023 / Dieter Holvoet

Horst kondigt nieuwe club aan in de Asiatsite in Vilvoorde

10 jaar lang herdefiniëren van dansvloeren, gevierd en verenigd in een nieuwe club

Benieuwd hoe de nieuwe club er uit ziet?

Voor de officiële opening gingen wij al eens langs, en we zagen dat het goed was.

Neem een kijkje

Het gerucht ging al even de ronde, maar nu is het eindelijk officieel: ons long-time favourite festival komt op de proppen met een herfst- en winterprogramma in de vorm van een heuse club. Tussen oktober 2023 en maart 2024 zullen ze maar liefst 20 nachten organiseren.

We vieren ons 10-jarig bestaan door een nieuwe club te bouwen. In deze tijdelijke ruimte hosten we 20 clubavonden met elektronische muziek, aangevuld met optredens en mogelijk een kunstprogramma. Het idee is om de club elk jaar te laten terugkeren, maar altijd in een andere vorm. We zien de club graag als een nieuw streven om te blijven leren en voort te bouwen op alles wat we al gedaan hebben.

Sinds het begin van Horst hebben we geprobeerd om het concept van dansvloeren en clubs te heruitvinden, door elke editie unieke festivalpodia te bouwen en opnieuw te ontwerpen. We willen graag geloven dat deze nieuwe club een soort resultaat is van dat onderzoek, hoewel we de club zeker niet zien als een culminatiepunt. Qua ontwerp en muziek zal het volledig in lijn liggen met wat we de afgelopen tien jaar hebben gedaan: nauw samenwerken met architecten, een behoorlijke hoeveelheid lokaal talent programmeren en het brede spectrum van het elektronische muzieklandschap bestrijken. Ik denk dat het vanzelfsprekend is dat de andere kernwaarden met betrekking tot diversiteit, veiligheid, het promoten van talent, ... ook allemaal duidelijk terugkomen in het verhaal van de club.

Jochem Daelman
Co-founder van Horst en Onkruid Studio

Zoals reeds gehint in de aankondiging zal de stage de vorm van een spiraal krijgen, waarin ook de vier elementen – aarde, water, lucht en vuur – verwerkt zullen zitten. "De structuur zorgt voor een intieme sfeer, of er nu veel of weinig mensen aan het dansen zijn", aldus de organisatie.

Foto  van Horst Arts & Music Festival 2023, gemaakt door Illias Teirlinck, in opdracht van Horst
© Illias Teirlinck

Wat betreft de visuele identiteit zijn ze een langdurige samenwerking aangegaan met alliage, een jong, experimenteel en Brussels creatief bureau dat eerder reeds samenwerkte met organisaties als Kiosk Radio en Psst Mlle.

Praktisch

De club opent in het weekend van 27 & 28 oktober 2023. De programmatie en tickets worden vrijgegeven op dinsdag 12 september.

Op de tijdelijke website van de club kan je je aanmelden voor vroege toegang tot tickets en nieuwtjes over de programmatie. Daarnaast zijn ze ook op zoek naar personeel voor de club, dus ook daarover kan je op de hoogte gehouden worden.

Kopfoto: © Horst

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête