Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Hemka

27/06/2018 / Sophie Daniels

Hemka brengt Familiar #1 uit op Balans Records

Hemka's verhaal als producer begint met enkele releases op Off White, Concepto Hipnotico en Amazone Recordings. Al vanaf het begin van haar carrière houdt ze vast aan die steeds wederkerende, fast-paced techno die menige harten sneller doet slaan. Uiteindelijk wordt ze opgemerkt door niemand minder dan Rebekah, voor de grote meerderheid al lang geen onbekende meer in de scène. Ze krijgt dankzij Rebekah de kans om een release uit te brengen op Rebekahs Decoy Records platenlabel, wat voor Hemka de uiteindelijke doorbraak van haar carrière als producer zou betekenen. Hierna bracht ze haar Gravitation EP nog uit op Labrynth Records en ook op Green Fetish mocht ze een EP uitbrengen. Reden te meer om te geloven dat deze vrouw nog vruchtbare jaren in het vooruitzicht heeft.


Na haar release eerder dit jaar is Hemka opnieuw terug met een prachtige EP bestaande uit 4 nummers. Ook deze EP wordt, net als haar vorige EP 707 Collision, uitgebracht op Balans Records, het label van Bas Mooy. 


Hemka begint haar EP in de stijl waarin we ze kennen. Familiar #1 is donker, Detroit-geïnspireerd en met hoge echo’s die je laten wegdromen. In diezelfde trend gaat ook haar tweede nummer van start. Snel, veel metallic sounds en hi-hats. De keerzijde van de EP zijn daarentegen twee pareltjes door de subtiliteit waarmee ze met haar drumsounds speelt. Hi-hats, claps, harde en snelle kicks gevolgd door aanstekelijke psychedelische sounds.


Het verbaast dan ook niemand dat ze reeds speelde in clubs als Tresor Berlin, Rex Club Paris en noem maar op. Hou jullie vast, je gaat in de toekomst ongetwijfeld nog veel meer van deze jongedame te horen krijgen.


https://www.youtube.com/watch?v=Vxd96oBz4-E&list=RDVxd96oBz4-E&t=46

Tracklist


Hemka - Familiar #1
Hemka - Familiar #2
Hemka - Familiar #3
Hemka - Familiar #4

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête