Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Chateau du perche festival

16/07/2018 / Sophie Daniels

Festival om te ontdekken: Château Perché

Feesten in een kasteel? Check. Een line-up met de meest underground artiesten? Check. Techno? Check. Allez, dan zijn we weg hé.

Van 10 tot en met 12 augustus gaat in het Fransje stadje Trévol het Château Perché Festival door. En de naam château werd niet zomaar gekozen. Feesten doe je wel degelijk in het Château d'Avrilly, een middeleeuws fort dat vroeger in het bezit was van de familie Colbert. Het festival telt maar liefst 10 verschillende stagen in en rond het kasteeldomein. Zo kan je op deep house gaan feesten in de oude paardenstallen, in het bos wordt er een chill-out podium voorzien en techno hoor je aan de rand van het kanaal. Van enorme ruimtes tot echt intieme ruimtes, is er een breed scala aan muziek beschikbaar om een volledige ervaring te creëren waarin kunst, muziek en decoratie centraal staan.

Zo vind je de Italiaanse acid guru Freddy K terug op de affiche. Iemand die al sinds de jaren '90 campagne voert vanaf de dansvloer en in het verleden meermaals Berghain afsloot op zondagnacht. Ook de Madrileen Hector Oaks maakt zijn opwachting op het festival. In 2016 richtte Hector zijn eigen platenlabel Oaks op, waarvan de eerste release van hemzelf kwam. Zijn muziek is gekenmerkt door diepe, sterke en emotionele geluiden met Chicago en Detroit invloeden.

Ook op de rol: het nieuwbakker talent Mareena. Over de Duitse dj-tovenares zijn we al langer enthousiast, want wie een dj-set van de Duitse heeft bijgewoond weet hoeveel energie, emotie en intensiteit zij in haar muziek stopt. De Italiaanse topproducer Neel zakt ook af. De ene helft van het superduo Voices From The Lake is één van de meest gerespecteerde producer door zijn technische vaardigheden. Zeker iemand om te checken!


Tickets kosten 95 euro voor 3 dagen.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête