Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Promo  van Psst Mlle

26/07/2023 / Dieter Holvoet

Brussels collectief Psst Mlle publiceert database met FINTA-artiesten

Een project met als doel om vrouwen, intersekse, niet-binaire, trans- en agender artiesten in België te verenigen en meer zichtbaarheid te geven.

Psst Mlle is een Brussels, feministisch platform dat zich inzet voor representatie en inclusie op en rond de dansvloer. Dat doen ze door het organiseren van o.a. talks, feesten en workshops, en dit op een manier waarbij ze bestaande normen aan de kant zetten en de feestruimte willen heruitvinden, herdefiniëren.

Nu is aan hun rijtje van initiatieven ook een heuse artiestendatabase toegevoegd. Sinds enkele jaren verzamelt Psst Mlle namen van FINTA (vrouwen, intersekse, niet-binaire, trans- en agender) artiesten, technici en projecten in een document dat aanvankelijk bedoeld was voor intern gebruik. Later realiseerden ze hun dat het nuttig zou zijn om deze informatie te delen en beschikbaar te maken voor iedereen, en zo geschiedde.

Met deze database willen we een instrument creëren om niet alleen met elkaar in contact te komen en onze gemeenschappen te versterken, maar ook om deze eenheid zichtbaar te maken buiten onze kringen, waarmee we voor eens en altijd een antwoord geven op het argument van de mainstream scènes dat we niet talrijk of zichtbaar genoeg zijn.

Hun database heeft als doel FINTA-artiesten in de Belgische muziekscene en de verschillende sectoren die eromheen draaien, samen te brengen. Tot nu toe zijn de belangrijkste categorieën DJ, PRODUCER, LIVE ARTIST, SCENOGRAFIE, TECHNIEK, VEILIGHEID en COLLECTIEF, maar ze verwachten dat deze lijst zal blijven groeien en evolueren dankzij externe bijdragen. Zo kunnen bezoekers ook zelf profielen indienen, deze inzendingen worden dan nauwkeurig nagekeken door het collectief en overwogen tot inclusie in de database.

Deze website maakt deel uit van 'Deconstructing the Dance Floor', een project van Psst Mlle dat de codes van het nachtleven en de muziekscène in vraag wil stellen.

Kopfoto: © Psst Mlle

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête