Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
FiftyFifty Lab

23/05/2019 / Sophie Daniels

Brussel krijgt eigen SXSW

In november krijgt Brussel met FiftyFifty Lab zijn eigen showcasefestival, mee gecureerd door Primavera en Glastonbury.

De VS heeft SXSW, Nederland heeft Eurosonic en België? Die hebben vanaf nu FiftyFifty Lab in Brussel. Hét showcasefestival waar professionelen en muzieklustigen de belangrijkste muzikale hypes en doorbraak-acts van het jaar kunnen spotten.

Het klinkt wellicht als een ver-van-je-bed-show, maar ook de boekers van bijvoorbeeld Glastonbury, Primavera, Best Kept Secret, Roskilde en Main Square Festival zijn er aanwezig om te scouten welke talentvolle acts ze zeker voor hun festivals moeten strikken.

De tweedaagse, dat doorgaat op 7 en 8 november, spreidt zich over vijf locaties in het centrum: Bonnefooi, AB Club, La Madeleine, C12 en L’Archiduc. De line-up is vooralsnog niet bekend, maar zeker is wel dat die net als bij de FiftyFifty Sessions uitsluitend uit opkomende namen zal bestaan. Bovendien wordt de samenstelling ervan gemaakt door curatoren van twintig Europese festivals. En dat zijn niet de minsten: onder meer Primavera, Glastonbury, The End of the Road, Melt Festival, Best Kept Secret, Dour en het indoorfestival van de AB BRDCST doen mee. Elk van die festivals zal één tot twee namen aandragen, dertig procent van de affiche zal Belgisch kleuren.

Namen zijn er dus nog niet, tickets kan je wel al kopen.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête