Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Chinastraat

06/06/2024 / Maxime Mach

Achlys en STYXX veroveren de Chinastraat tijdens de Gentse Feesten

En dat met een 17 uur durend feest.

Ook dit jaar blijven de Gentse Feesten niet gespaard van Achlys. Op 25 juli veroveren ze nogmaals de meest muzikale straat van Gent: de Chinastraat. De 3 verschillende podia worden 17 uur lang voorzien van muziek. En alsof dat niet genoeg is: voor de gelegenheid werken ze samen met het Brusselse concept STYXX. Twee stedelijke grootmachten die zich verenigen rond één gemeenschappelijk doel? De perfecte ingrediënten voor een geslaagde editie. 

Artwork  van Achlys, in opdracht van STYXX
© Achlys, STYXX

De open air en main room gecureerd door Achlys

Om de dag goed te beginnen hebben de programmatoren van Achlys een mooi gebalanceerde line-up voorzien, met zowel lokaal als internationaal talent. Zo werd de Oostenrijkse Fenrick nog eens uitgenodigd om festivalgangers te laten proeven van zijn liefde voor de Britse garage-scene, trance uit de jaren '90, maar even goed rollende techno en hard house. Ook bij onze Noorderburen zijn ze inspiratie gaan halen, want Nederlandse hard techno- en trance producer BRÅWN komt de open air van de hardere beats voorzien. Verder staan Odymel, recente B2B-partner van Fenrick tijdens Hangar Festival, het duo Skeletor Yogi en Kerfew.collective op het dagmenu. 

Fans van het hardere werk kunnen terecht in de binnenstage. Daar staat Achlys-resident Jane Muss op het programma, een muzikante die gebeten is door de industriële en krachtigere kantjes van het technospectrum. Zij word vergezeld door Byørn, VCL, B2 en VECNA

STYXX pakt uit met pure, rollende techno

Wie houdt van groove in een intieme setting kan terecht in de room die door STYXX gecureerd zal worden. Top of the bill hier is Fuse-resident Phara, die net terug is van een tour door India. Phara draait een ingewikkelde, eigentijdse kijk op techno zonder de essentie van het genre uit het oog te verliezen. Beïnvloed door geluiden uit Detroit, Berlijn en de UK maakt hij meeslepende, persoonlijke tracks met energie als sleutelwoord. In zijn vinyl-sets kruist hij steevast snelle ritmes, industriële sferen en dub, met een portie klassiekers als ruggengraat. Nog op de line-up staan Factor-protégé Sira en Dardenne. 

Giveaway

Om bezoekers extra te motiveren organiseren Achlys en STYXX een giveaway voor 2 gouden tickets, die je toegang geven tot alle resterende evenementen van het komende jaar, en 3 duotickets voor dit evenement. Wat je moet doen om kans te maken op deze tickets? Ontdek het hieronder!

Kopfoto: ©

Chinastraat

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête