Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto Jonas Kopp

10/05/2016 / Sophie Daniels

10 jaar Semantica met Jonas Kopp en Cassegrain

Er zijn maar weinig labels waarbij de term moderne techno beter past dan bij Svreca's Semantica. Met meer dan 100 releases op de teller van artiesten als Silent Servant, Developer, Inigo Kennedy en Surgeon, kenden ze de laatste jaren enorm veel succes. Svreca zelf is van Spaanse afkomst en gaat al jaren mee in de scene.

Om het tienjarig bestaan van zijn label te vieren, brengt Semantica maar liefst 10 compilaties uit. De eerste kwam in maart al uit, toen met muziek van Donato Dozzy, Mod21, Stanislav Tolkachev en Skirt. Voor de tweede hebben ze vier andere groothelden uit de scene opgetrommeld.

Zo neemt het Argentijnse genadeloze technokanon Jonas Kopp een nummer voor zijn rekening. De man achter Traut, Krill en Manzel is al een paar jaar bezig aan een onstuitbare opmars richting de top van de techno scene. Zijn Sonic Quest is ook meteen het hardste nummer van de vier.


Het duo Cassegrain waagde zich aan meer spacey uptempo nummer. Ze maakten laatst nog de geboorte van hun nieuwe label bekend onder de naam Arcing Seas, waarvan binnenkort hun eerste EP uit komt. Decagon begint met een stevige beat, waarna deze helemaal wordt opgenomen en bijgestaan door een reeks opzwepende deuntjes.Bij Acronyms The Inevitable ligt het tempo al iets lager. Acronym is een Zweedse producer die in 2012 voor het eerst opdook op zijn eigen label Dimensional Exploration. Sindsdien bracht hij al plaatjes uit voor Tresor en het Nederlandse Field Records.Het laatste nummer staat op naam van Doka, een Nederlander met een voorliefde voor melodieuze techno met een rauw randje. Hij heeft platen uitgebracht op Wolfskuil Records, On Records, Gynoid Audio en Android Musiq die werden gedraaid door LB Dub Corps (Luke Slater), DVS1, Laurent Garnier en meer.