Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

15/12/2017 / Sophie Daniels

NEON 2017: Een keer per jaar wordt AB een gigantische technoclub

Volgende week vrijdag staat er heel wat te gebeuren naar aanleiding van het begin van de kerstperiode, zo kan je op verschillende plaatsen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië de hele nacht dansen om het kerstweekend in te zetten.

In onze hoofdstad, staat er een heel groot feest op het menu. In een van de coolste concertzalen van het land, Ancienne Belgique, vindt er voor een keer per jaar geen concert plaats, maar wel een gigantisch elektronisch feest. Na passages van onder andere Dusky, Claptone, Cassius, Martin Solveig, The Magician en Etienne de Crécy is het de beurt aan de Belgische variant van The Queen.

Niemand minder dan technokoningin Charlotte de Witte zal de Ancienne Belgique omtoveren tot een ravetempel met een ongeziene set van maar liefst 5 uur. Daar zullen we ongetwijfeld een van onze favorieten horen, 'Closer'. Daarnaast is het misschien een louter toeval maar Charlotte heeft net haar volgende EP aangekondigd met de toepasselijke titel 'Brussels'.Naast Charlotte de Witte op het hoofdpodium staat ook het Berlijnse techno-trio FJAAK, zij zullen net voor Charlotte spelen en dat zal een set zijn vol experimentelere techno en house. Denk onder meer aan het heerlijke 'Don't Leave Me', uitgebracht op het alom bekende label 50Weapons.

In de AB Club, een verdiepje hoger dan de grote zaal, staat heel wat minimalistisch te gebeuren. Er wordt namelijk een MESH-labelnight gehouden, het label van IDM-grootmeester Max Cooper die zijn kompaan Rob Clouth meebrengt. Verwacht het onverwachtse met dit duo. Max Cooper kennende zal het een speciale en intieme showcase zijn, aangevuld met intense visuals... Hij speelt, net als Charlotte, ook een marathon-set van 5 uur.

Naast deze fijne artiesten zal er nog een nieuweling, de winnaar van de DJ-contest van NEON ten tonele verschijnen. Vrijdagavond omstreeks 8uur werd via een livestream bekend gemaakt dat die eer dit jaar gaat naar Looper. Looper is geen nobele onbekende, want een van zijn tracks werd al geremixt door Charlotte de Witte zelf! Benieuwd wat dat volgende week -vrijdag 22 december- zal geven in de tot danstempel omgetoverde Ancienne Belgique!