Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Neon AB

08/12/2016 / Sophie Daniels

Neon 2016: AB's mini-dancefestival

Op vrijdag 16 december vindt er in de Brusselse Ancienne Belgique iets bijzonders plaats. Niet zomaar een live-optreden van je favoriete artiest of band, wel een spetterend mini-festival. Neon 2015 was een geslaagde eerste editie van dit Brusselse dansfestijn met onder andere Martin Solveig en The Magician. Neon slaat in 2016 een iets meer housey weg in. Iets dat wij enkel maar toejuichen.

Bovendien heeft de Brusselse concertorganisator nog een vervroegd kerstcadeau voor ons in petto.

Regelrechte bommen uit het elektronische universum

Dit jaar hebben ze besloten om resoluut voor grote kleppers binnen de housescene te gaan. Niemand minder dan Cassius (dj-set), Dusky, Claptone en Etienne De Crécy zullen pronken op het hoofdpodium van de Brusselse muziektempel. De grote namen van deze avond hebben al veel furore gemaakt in België en de rest van de wereld. Dit zijn artiesten die je normaal gezien enkel kan checken op grote festivals.

Als je het ons vraagt is deze line-up dus waanzinwekkend, zeker als je weet dat het prijskaartje slechts 23 euro bedraagt. Bovendien zal er nog een lokaal talent worden toegevoegd aan de line-up via een dj-contest.

Kerstcadeau from outer space

Neon 2016 zal zich niet beperken tot de AB Main Hall. In samenwerking met Jupiler tovert de organisatie een extraatje uit haar hoed. Zo zal de AB Club voor één nacht omgetoverd worden tot een gezellig, intiem minimal/ambientpaleis.  Als we spreken over intimiteit en muzikale breekbaarheid in het elektronische wereldje denken we al snel aan de winnaars van Beste Label op de Red Bull Elektropedia Awards. Inderdaad, we hebben het over het Gentse label Moodfamily. AMyns set zal in een 'Slow'-jasje gestoken worden, benieuwd wat we daarvan mogen verwachten. Harted komt live zijn kunnen tonen, terwijl de andere twee Moodfamily-leden KooDoo en Stavroz voor ongetwijfeld fijne dj-sets gaan.

De laatst genoemde artiest klinkt misschien wat onbekender in de oren, maar de Duitse virtuoos Johannes Brecht releasete al meerdere tracks op het gerenommeerde Diynamic Music. Beluister hieronder alvast zijn fantastische remix van Moby's Natural Blues en laat je meeslepen/overweldigen tijdens zijn set in de Ancienne Belgique.