Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

01/03/2018 / Sophie Daniels

Lotto Late Night: Dusky in AB oftewel hét Britse dj-duo in dé Brusselse muziektempel

Op zaterdag 10 maart staat een van de bekendste dj-duo's van Groot-Britannië in een van de beste concertzalen van België. Niemand minder dan het alom bekende Dusky staat die avond op het podium in de Ancienne Belgique.

Alfie Granger-Howell en Nick Harriman vormen sinds 2011 het dj-duo Dusky. Zo produceren ze de typische UK house sound met de typische vocals zoals we die kennen van Britse collega's Disclosure. Ze kregen al gauw veel erkenning binnen de scene en vooral op het Britse eiland dan. Het Britse publiek blijft altijd toonaangevend in nieuwe trends in elektronische muziek, zo ook met de opkomst van Dusky. De grote internationale doorbraak voor het duo, kwam er bij de release van hun hit uit 2013 'Nobody Else'.

Dusky is sinds de opkomst van het UK House-genre niet meer weg te denken van internationale podia. Zo stonden ze in België onder andere al op twee edities van het Luikse Les Transardentes, Pukkelpop en bovendien lieten ze al een keer zien wat ze allemaal in hun mars hebben tijdens NEON 2016, wat ook in de Ancienne Belgique plaatsvond. Hieronder een kort fragment van hun passage tijdens Pukkelpop 2016:In 2014 richtten Alfie en Nick hun eigen label op met de naam '17 Steps'. Daarop brengen ze vooral eigen muziek uit maar ook van voornamelijk Britse collega's als Dinky, Perc, Marc Romboy en Alan Fitzpatrick. Dusky releasete hierop zelf enkele pareltjes, waaronder het album 'Outer' uit 2016.

Ondertussen draaien ze heel wat meer van op het wijdere spectrum van elektronische muziek. Verwacht dus maar een aangename mix van acid techno over UK house tot disco. Kortom, ideaal voor een liefhebber van zowat alles waarop je uit je bol kan gaan. Daarnaast brengen ze hun 17 Steps-kompaan Hugo Massien mee naar de Brusselse muziektempel.Last but not least: dankzij What Happens kan je duotickets winnen voor deze gezellige avond in de AB Club. Haast je naar onze wedstrijd en wie weet trek jij zaterdag 10 maart wel je dansschoenen aan!

Foto: Dan Wilton

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête