Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Lijstjestijd

31/12/2020 / Dieter Holvoet

#LIJSTJESTIJD: De beste muziek van 2020 volgens de redactie

We maakten een lijstje van onze favoriete technoplaten die in 2020 uitkwamen.

1. Bicep - Apricots

Apricots is één van de drie singles die Bicep dit jaar dropte in aanloop van hun nieuwe album Isles dat uit komt op 22 januari. Hun zweverige synthesizers en repetitieve vocals laten je wegdromen naar een tijd waarin we opnieuw kunnen dansen. We zijn er zeker van dat op dat moment deze track in menig set zal verschijnen.


2. Joyhauser - Fierceness

Dé track van 2020 als je het ons vraagt. Fierceness is de eerste track op de compilatie van Adam Beyers A-Sides Vol.9 die in april uitkwam. We hoorden de track voor het eerst van Adam Beyer himself toen hij er zijn Awakenings ADE 2019 set mee afsloot (ergens vorig jaar oktober). Het nummer heeft alles: de juiste vocals, de perfecte opbouw, een verslavende melodie en een machtige climax. On repeat!


3. Richie Hawtin - Time Stands Still

Richie Hawtin's Time Warps EP heeft zo'n indruk achtergelaten dat er één keer over schrijven niet genoeg is. Time Stands Still bouwt heel traag op (het nummer duurt meer dan een kwartier!) en geeft een duistere, onheilspellende vibe.


4. Bob Moses - Desire (Charlotte De Witte Remix)

Charlotte was naar eigen zeggen al jaren fan van het Canadese elektronische duo. Groot was het geluk toen Bob Moses met de vraag kwam om hun eerdere samenwerking, met de tot voor kort onbekende houseproducer ZHU, in een nieuwe technojasje te steken. Een zeer meeslepend nummer dat ongetwijfeld blijft hangen!


5. Westbam - You Need The Drugs (&ME Remix)

Het werd de voorbije jaren regelmatig gespeeld in zijn sets, maar Shazam kon nooit helpen. In november bracht &ME dan toch eindelijk zijn remix uit van You Need The Drugs, een nummer van Westbam uit 2013. De krachtige vocals en typische &ME / Keinemusik sound zijn naar onze mening een perfecte match. We kunnen niet wachten om deze eens in een live set te horen!

6. AIROD - Topaz

De meeste recente track uit deze lijst en misschien ook wel degene die het hardst is. Topaz werd mid december gereleaset op LENSKE, het label van - jawel - Amelie Lens. AIROD stond in 2019 al in ons lijstje als te ontdekken talent en lost die verwachting jaar na jaar meer dan in.


7. Dominik Eulberg - Goldene Acht (Mind Against Remix)

In 2019 bracht Dominik Eulberg Mannigfaltig uit, een prachtig album met zachtere, (meestal) minder dansbare nummers. Dit jaar zijn artiesten waaronder Adana Twins, Mind Against en Recondite ermee aan de slag gegaan en het resultaat is een tweedelig album vol remixes. Onze favoriet is ongetwijfeld Mind Against's remix van Goldene Acht. Van zo'n prachtig en emotioneel nummer een dansbare remix maken - met respect voor het origineel - is iets wat niet veel artiesten zouden kunnen, maar Mind Against heeft het gedaan. Luister zeker ook eens naar de andere remixes!


8. Alignment - Nothingness

Een big hit in technoland van de Italiaanse wonderboy Alignment. Hij tekende dit jaar op KNTXT en sindsdien gaat zijn populariteit steevast de hoogte in. Nothingness is een ode aan de dansvloer. Er zijn weinig tracks die van start tot eind het gevoel zo goed kunnen omvatten.


9. Matteo Bruscagin - Rain

Better to be dancing. Dit nummer hoorden we voor de eerste keer in de set van Axel Haube tijdens IIIMAGINE Hotel x live electronic music, voor ons het enige feestje sinds het begin van de coronacrisis, en we waren direct verkocht. Het nummer is uit de hand van Matteo Bruscagin, een Italiaanse DJ en producer.


10. Philipp Gorbachev – Prayer To St. Nicholas (Bejenec Bass Boosted Remix)

De originele track kwam vorig al uit, Bejenec mocht er dit jaar zijn eigen herwerkte versie van maken. Deze remix is letterlijk en figuurlijk de perfecte afsluiter van het jaar. De rauwe sirenes stuwen het geluid voort op zwevende pads en kalme bass.

Dit en nog 17 andere nummers die de top 10 nét niet haalden, kan je allemaal beluisteren via onderstaande playlist.