Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

21/02/2018 / Victor De Smet

Kwaliteit boven kwantiteit op Garnizoen

De voorbije jaren bleek België reeds een vruchtbare bodem voor kleine en middelgrote festivals, kijk maar naar het Brusselse Listen Festival of And& Festival in Leuven. Die trend ging niet ongemerkt voorbij aan de organisatie van Pukkelpop. Zij organiseren dit jaar in Diest Garnizoen, een kleinschalig festival onder het motto 'kwaliteit boven kwantiteit'. Op zaterdag 21 april wordt de Citadelsite omgetoverd tot een warehouse met 2 stages: één voor de techno- en één voor de houseliefhebber.

Niemand minder dan Sam Paganini staat als headliner geprogrammeerd. Paganini wordt hierbij vergezeld door Drumcode-duo Dense & Pika. De Sluwe Vos komt ook draaien, zij het onder zijn techno alias Haeken. Eerder schreven we al over zijn eerste release op MORD en Robert Vosmeijers sets als Haeken op DGTL, ADE en Chateau Festival werden reeds als vrij legendarisch bestempeld. Zeker één van onze favorieten op de line-up.

Daarenboven staan enkele Belgische vaste waarden geprogrammeerd, waaronder de modulaire meester Linear Straight. De B2B-formule van Joyhauser en Goldfox op Pukkelpop bleek een groot succes, want de Limburgse heren ontmoeten elkaar weer achter de decks op Garnizoen. Verder staat opkomend talent Beanz ook op de line-up, bekend als mede-organisator van Where House en ex-resident van Mause.Wat house betreft, pakt Garnizoen met Dan Shake uit als headliner. De enige niet-Detroiter op het label van Moodymann, dat is de titel die Dan Shake met trots draagt. Zijn sets bestaan meestal uit een combinatie van nu disco, house en afro, waarmee hij iedereen aan 't dansen krijgt. Hij stond deze zomer ook op Pukkelpop, net zoals heel wat andere namen op de line-up: Kiani & His Legion, Bjeor en Kong. Vorige zomer getest en goedgekeurd dus, nu klaar voor hun debuut op Garnizoen.

Tickets voor Garnizoen zijn nu te koop via deze link.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête