Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto van Dino Lenny

17/10/2021 / Sophie Daniels , Dieter Holvoet

#INTERVIEW: Dino Lenny van Tomorrowland CORE

Over zijn radioprogramma, producen en clubben in België

Dino Lenny behoeft wel enige introductie voor de meeste onder ons. Hij is wereldberoemd, maar niet bij naam. Dino Lenny is namelijk het gezicht achter de CORE Radio Show, een maandelijks radioprogramma dat geïntroduceerd werd door Tomorrowland.  Elke laatste zondag van de maand host Dino het programma en nodigt hij een artiest uit. Zo passeerden reeds Adam Beyer, Mind Against, Joris Voorn, Tijana T, Renaat Vandepapeliere, ...

De show is een afgeleide van de mythische CORE stage dat het het levenslicht zag in 2017 op Tomorrowland, verscholen in de bossen. Al snel werd het één van de meest populaire stages van het Boomse Festival en werd de stage zelfs meermaals gesloten tijdens het festival omdat er te veel volk tegelijk naar binnen wou. 

Dino Lenny is een Italiaans producer en werd in februari 2021 aangesteld als host van de CORE Radio Show. Hij is founder van Frenetica en Fine Human Records en bracht al releases uit op Ellum, Innervisions en Crosstown Rebels. Wij stelden hem een paar vragen over z'n radioshow. 

WH: Je zit al heel lang in de elektronische muziekscene, zowel door het produceren van tracks als door te DJ'en. Wat is volgens jou de beste verandering die je de afgelopen jaren hebt opgemerkt, en wat is de slechtste?

Dino: 'Het beste is waarschijnlijk de kans die technologie heeft gegeven aan mensen die hun ideeën en hun muziek willen produceren en uitbrengen. Het ergste is dat te veel kwantiteit het moeilijker heeft gemaakt om de kwaliteit te ontdekken. Voordat een track werd uitgebracht, moesten labels echt zeker weten dat het de moeite waard was. Het was allemaal erg duur en studiotijd was ook niet erg betaalbaar. Wat betreft optredens is alles veel meer georganiseerd deze dagen. Qua dansvloeren zou ik graag minder telefoons in de lucht zien, maar je weet dat je niet alles kunt hebben. Ik heb sociale media en ik gebruik ook een deel van die inhoud, dus ik zal niet hypocriet zijn.'

WH: Je hebt tracks geproduced in een zeer groot spectrum aan stijlen, over welke muziekstijl of genre ben je op dit moment enthousiast? Heb je tracks in de maak in die stijl?

Dino: House. Er gaat niets boven een goede house record. Ik denk dat soul en zwarte muziek op de een of andere manier terug zullen komen, nou ja, ten minste toch stukjes ervan en in mijn wereld.

Na deze periode moet ik muziek voelen alsof het door mensen is gemaakt. Ik ga op zoek naar goede baslijnen en misschien minder synths, maar het hangt ook echt van de synths af. Ik heb een aantal nummers klaar die ik ga releasen op Bedrock. Ze hebben een typische 90's, moderne house sound. Verwarrend toch? Ja, ik weet het, maar ik vind ze leuk.

WH: Vorig jaar brachten jullie de Keep A Certain Distance EP uit. We ontdekten het via het tweede nummer, 'Late Night Radio Shows', dat wat meer aandacht kreeg in online mixen (het 2020-equivalent van DJ's die je nummers live spelen). Wat is het verhaal achter het lied? Wie zijn de man en het meisje die Italiaans spreken, ben jij het?

Dino: Ja, dat is een gesprek tussen mijn dochter en ik. Ik wilde een dagboek schrijven met mijn alledaagse gedachten voor mijn dochter, met als doel om het op een gegeven moment aan haar te geven, gewoon dingen die ik denk en voel op dit moment.

Maar toen zei ik tegen mezelf: waarom haar laten lezen als ze gewoon naar papa kan luisteren en meer over mij te weten kan komen? Zo gaat ze luiheid zeker niet als excuus kunnen gebruiken. Ik ben van plan om meer van dit soort nummers op te nemen, ik vind het leuk. Ik denk dat ik het audiodagboek voor dochters op Spotify heb uitgevonden, lol.

WH: Wat is je ervaring tot nu toe met het hosten van CORE radioshow, en hoe is het tot stand gekomen? Je gasten vertellen vaak verhalen over hun carrière en ervaringen, welk verhaal is jou het meest bijgebleven?

Dino: Ik hou van alle verhalen. Dit is zo'n vreemde periode, waardoor dat iedereen die in de show komt zich zo kwetsbaar voelt. Behalve Sven Väth dan, hij is een superieure entiteit die ons allemaal komt redden ;).

Ik heb het gevoel dat iedereen zo twijfelachtig is, maar toch paraat staat. De onzekerheid van het moment maakt dj's behoorlijk depressief, maar tegelijkertijd ontdekken we allemaal opnieuw hoe belangrijk onze families zijn, vooral onze kinderen dan. Door meer tijd met hen door te brengen wordt alles in perspectief geplaatst. Toch is het ook duidelijk dat we ons eigen ding moeten blijven doen. Niemand wil spelen met een depressieve vader.

Er zijn geen specifieke verhalen, maar ik vond het interview met Adam Beyer wel leuk. Hij vertelde over zijn vroege dagen waarbij hij zijn passie haalde uit het ontdekken van nieuwe platen en nieuwe stijlen, ik voelde me precies hetzelfde in die periode. Hij is een coole kerel, je moet de show maar eens herbeluisteren.

WH: Wanneer je zelf achter de draaitafels staat, hoe kies je dan de nummers?

Dino: Ik probeer een balans te vinden. Ik heb veel geluk, want ik hou van alle stijlen. Ik blader door alle promo's en hou gewoon een map bij met wat ik leuk vind. Dan denk ik aan ons Core-podium en stel me mezelf voor in het bos en kies ik 15 tracks die in het bos zouden werken.

Core stage

WH: Hoe was je ervaring in het verleden op Tomorrowland? Wat is je favoriete podium?

Dino: Het Core-podium is dé stage. Het is gewoon een magische ervaring, als een kind in een speelgoedwinkel met onbeperkte toegang tot snoep. 

 

WH: Wat zijn je plannen voor het komende jaar, nu de wereld weer opengaat? Nog plannen om naar België te komen? 

Dino: Ik ben net weer begonnen met dj'en, maar ik doe het liever wat rustig aan. Ik zou graag volgend jaar naar België komen, ik heb er altijd plezier. Jullie zijn echte clubbers sinds de jaren '80. 

Dino Lenny

Beluister de Core Radio Show via hun Soundcloud, online of via YouTube

Kopfoto: © CORE

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête