Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Audacious Indoor Fest 2, in opdracht van Audacious

28/11/2022 / Dieter Holvoet

Audacious, het melodische feestconcept van Amare, viert hun vijfde verjaardag in BUDA BXL

Samen met Amare blikken we terug op de beginjaren van het evenement

Audacious, het feestconcept van de Brusselse DJ Amare, bestaat vijf jaar. Ter gelegenheid van deze verjaardag - én de verjaardag van Amare zelf - organiseren ze voor de eerste keer een editie in BUDA BXL. "Audacious is begonnen tijdens Brussels Electronic Marathon. Ik zat mee in de organisatie van het festival. Het idee was dat alle collectieven van Brussel samenwerkten om een weekend lang doorheen de stad het lokale talent van de elektronische muziekwereld te showcasen. De lineups bestonden uit enkel artiesten en collectieven uit Brussel zelf. We werkten samen met een dertigtal collectieven, maar tussen die dertig vond ik geen enkel collectief waar mijn muziek echt bij paste. Dan kwam Brice Deloose, die met het idee voor BEM op de proppen kwam, met het idee: Waarom organiseer je zelf geen evenement? Zo is het begonnen, dan heb ik even later een tweede editie georganiseerd op mijn verjaardag en nu zijn we 5 jaar verder.", aldus Amare.

Aanvankelijk ging Audacious door op zaterdagnamiddag. "In de zomer gaan mensen liefst overdag op stap, maar in de winter is dat geen optie: je hebt bijna enkel de keuze tussen club nights. Veel mensen die naar mijn muziekgenre luisteren - over het algemeen een beetje een ouder publiek, geen twintigers - hebben kinderen en een job en vinden het dan moeilijk om een hele nacht op stap te gaan. Die willen ook wel eens gaan dansen en vinden dat dan leuk als er overdag eens iets te doen is.". Intussen heeft Audacious al verschillende vormen aangenomen: indoor, outdoor, 's nachts, overdag, en er zijn ook al buitenlandse edities geweest.

Amare stelt op haar evenementen artiesten voor die nog geen grote doorbraak hebben gekend in België, maar wel erg getalenteerd zijn. De headliner, Paradoks, leerde ze kennen in Cairo. "Paradoks woont in Zwitserland. Ik volg hem al een tijdje via zijn muziek en ik heb hem dan zien spelen in Egypte. Toen bleek dat hij gewoon Nederlands spreekt en eigenlijk een Vlaming is. Zijn ouders zijn, toen hij nog in de middelbare school zat, naar Zwitserland verhuisd en sindsdien woont hij daar. Hij is het echt heel goed aan het doen: hij heeft een aantal tracks getekend op Stil vor Talent en Purified, de labels van Oliver Koletzki en Nora en Pure respectievelijk. Paradoks is dus eigenlijk 100% Belgisch en speelt tegenwoordig over de hele wereld, maar in zijn moederland trad hij nog nooit op. Daar gaan wij dus verandering in brengen!"

Foto  van Paradoks
© Paradoks

Het evenement gaat door in BUDA BXL, een club aan het kanaal tussen Brussel en Vilvoorde. Een erg gezellige locatie met een indrukwekkend soundsystem. Tickets kosten je op het moment van schrijven €12.52.

Kopfoto: © Audacious

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête