Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Idem Nevi

22/10/2017 / Sophie Daniels

Idem Nevi's nieuwe album klinkt als een kruising tussen melancholische techno en neo-trance

Vers bloed is essentieel voor een gezonde scene. Maak daarom kennis met Idem Nevi, een vernuftige Franse producer die net z'n eerste album geproduceerd heeft. Zijn grote idool is Recondite en dat hoor je meteen terug in zijn uiterst verbluffende producties.

Na eerdere releases op Oleeva Records en Autoproduction, vond Idem Nevi vorig jaar onderdak bij het hippe platenlabel Chill Masters Records, dat ook talentvolle zweefmachines als Renard, Poldoore en Ben Böhmer onder contract heeft.

Zijn album Carmelites is een schouwspel waarin niet de kickdrum maar de sfeer en de come-down centraal staan. Ritmes spelen een voorname rol en zorgen voor herkenbaarheid. Zeer moeilijk om deze niet op vol volume af te spelen. Verrassend, oprecht en uitermate charmant.

Ook Richie Hawtin is grote fan van Idem Nevi, getuige zijn set op ADE waarin hij de track dB+ van Nevi's nieuwe album prompt opgooit. Op 1 uur 42 minuten kan je de plaat spotten. 

Official ADE Opening - Richie Hawtin #POPUP

Now LIVE from the Official Amsterdam Dance Event Opening #ADEPOPUP at Nieuwmarkt in Amsterdam! Live stream provided by Jupiler and Noisey. #ADE17 #POPUP #RichieHawtin #LovelandNL #ADEofficialopening #Amsterdam #PLAYdifferently

Posted by Richie Hawtin on Wednesday, October 18, 2017


Op 3 november ligt Carmelites in de rekken.

Meer horen van dit talent? Check hier zijn soundcloud.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête