Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
FJAAK

03/01/2018 / Sophie Daniels

Het Duitse trio FJAAK remixt track van Robert Hood en Claude Young

FJAAK heeft 'Onslaught (Decision 1)' geremixed, een nummer uit 1991 van de technoveteranen Robert Hoods en Claude Youngs Missing Channel project.

FJAAK valt op door hun opvallende sound die ergens tussen house en techno zweeft. Het jonge drietal uit de buitenwijk van Berlijn vliegt hard de techno scene in. Ze maken het mooie weer op kwaliteitslabel Monkeytown Records en dat is een hele prestatie als je weet dat daarop ook Modeselektor, Moderat (R.I.P.!), Dark Sky en Howling terug te vinden zijn.

De remix, die begin februari uitkomt op FJAAKs gelijknamige label, ontstond na een ontmoeting met Young in San Francisco vorig jaar en Robert Hood eerder dit jaar in Amsterdam. Onslaught was de debuutrelease van Hood op Hardwax - zijn eerste label voordat hij het bekende M-Plant oprichtte. Nu, ongeveer 27 jaar later, pikt FJAAK de release opnieuw op om het - naar eigen zeggen - in een 2018 rave jasje te steken.

Hieronder kan je de originele release nog eens beluisteren.

https://www.youtube.com/watch?v=N0q-Gt-49hQ

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête