Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

16/09/2016 / Sophie Daniels

Heiko Laux, Rolando en The Persuader remixen unreleased track van Ray Kajioka

Het label van Heiko Laux, Kanzleramt, brengt op 19 september een speciale remix compilatie uit van Consistency, een nummer van Ray Kajioka dat nog niet gereleased werd.

Kanzleramt bestaat al sinds 1994. De naam is afkomstig van een gelijknamig nummer dat Laux in 1992 uitbracht en waar ook de bar van hem en zijn broer naar vernoemd werd. Op dat moment vervoegden ook Johannes Heil en Anthony Rother de rangen. Daarna brachten nog grote artiesten releases uit op zijn label, waaronder Dustin Zahn, Marco Bailey, Technasia, Marc Romboy en vele anderen.

Het label werd één van de pioniers in de Duitse elektronische scene, maar zo toonaangevend als 20 jaar geleden is Kanzleramt allang niet meer. En ook de naam Heiko Laux prijkte jarenlang niet meer bovenaan de affiches. Maar met zijn laatste releases op onder andere Klockworks en zijn eigen Kanzleramt bewijst de Berlijnse veteraan dat we hem nog lang niet mogen afschrijven als smaakmaker in technoland.

The Persuader aka Jesper Dahlbäck, Rolando en de labelbaas zelf maakten hun eigen versie van de ongereleasde track Consistency. Diepe, hypnotiserende dubtechno is wat de klok slaat. Op 19 september komen de Consistency Remixes op de markt.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête