Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto Gary Beck

10/05/2016 / Sophie Daniels

Gary Beck is helemaal terug met zijn Barefoot Sunday EP (+Floorplan remix!)

Met een passage op Amélie Lens’ Exhale in Labyrinth enkele weken geleden en een set op de Kozzmozz stage van Tomorrowland 2015 -waar onze oren nog steeds van tuiten- kunnen we Gary Beck als één van de grootmeesters van de power techno beschouwen. Releases als Pressure Lights en Backward staan bij ons hoog genoteerd. Zijn sound is gekend om zijn diepe, volle bassen en opzwepende ritmes waar je haar recht van gaat staan.

Aan de A-zijde vinden we Barefoot Sunday, het origineel door de meester zelve. Het start met een rollende percussie en industriële feel. Naar traditie is deze track vergezeld van een diepe, pompende baslijn, zij het iets bescheidener dan gewoonlijk. De markante elementen zijn een opzwepende, bitchy vocal en een synth loop die voorzien wordt van een snelle cut zoals we die kennen van onder andere Dave Clarke. De gospelgetinte vocal geeft een portie soul en punch aan de track. De climax wordt benadrukt met korte claps en snares en een typische lange ride cimbaal. De hele song werd minder opzwepend opgebouwd dan we gewoon zijn van Gary, maar is nog steeds redelijk ruig en stevig genoeg om de dansvloer in vuur en vlam te zetten.Gary Beck - Barefoot Sunday (Original Mix) - BEK Audio from BEKAUDIO on Vimeo.

Voor de B-zijde schakelde Gary de hulp in van Detroit legende Robert Hood. Die gaf de plaat een twist in zijn eigen no-nonsensestijl. De remix start iets minimalistischer en duisterder dan het origineel maar zodra de snijdende hats inslaan, weet je dat dit geen song voor doetjes is. De vocal wordt op een zeer gelijkende manier gebruikt als in het origineel. Het nummer is nog nergens te vinden, maar als je goed luistert kom je de remix tegen in Ben Sims' laatste set.

De synth daarentegen werd vervangen door twee korte samples die op een trompet en een piano lijken. De toevoeging van korte, snedige claps en snares zorgt voor een erg swingend geheel dat zo zou kunnen zijn weggelopen uit de platenkoffer van DJ Rush. Ons deed het trouwens wat denken aan diens oude kraker Look & See.

Hoezeer we ook van Gary’s producties houden, we moeten bekennen dat deze remix toch onze voorkeur wegdroeg. Vooral omdat het zo’n swingend geheel is met lekker opzwepende breaks en een perfect samengestelde old school vibe. Hoedje af voor Robert Hood dus en allen richting de Vooruit op 18 juni 2016 voor Kozzmozz, waar hij als headliner geprogrammeerd staat!

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête