Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto

20/04/2018 / Sophie Daniels

Galaxian dropt nieuwe EP op het Return To Disorder-label van Helena Hauff

De EP zal zowel op vinyl als via digitale kanalen beschikbaar zijn vanaf 14 mei.

Eerst en vooral een kleine introductie over de in Glasgow wonende Galaxian. De artiestennaam van de Schot Mark Kastner verwijst al meteen naar zijn 'spacey' producties en tracks die dynamischer zijn dan eender welk ruimteschip. Bovendien draagt deze mysterieuze producer altijd een helm en een soort mondmasker dat een beetje doet denken aan gevechtspiloten.

Galaxian is niet in te delen in een bepaald genre binnen het bredere elektronische spectrum. We zouden het kunnen omschrijven als 'psychedelische avant-garde electronica'. Natuurlijk blijft het typische rave-element, dat we kennen van onder andere Helena Hauff en Lena Willikens, aanwezig en zijn alle Galaxian-producties haast even interessant en verrassend.2018 wordt volgens ons toch wel het jaar van genre-overstijgende artiesten en zo lijkt het dat Galaxian ook volledig zal ontgroenen en verder zal ontpoppen uit zijn cocon. In elk geval is een EP uitbrengen op het label van rave- en electronica-koningin Helena Hauff een zeer goede zaak voor zijn verdere carrière. We verwachten er dan ook zeer veel van.

De EP-titel 'Paradise Engineering' verhult de opkomende Schot in een mysterieus jasje. Brengt Galaxian ons eindelijk naar het rave-paradijs waar we al zo lang over droomden? Als we de eerst uitgebrachte track 'Life Force' horen, geloven we van wel.Tracklist

A1. Paradise Engineering
A2. Mutual Arising
B1. Life Force
B2. You Don't Matter

Foto: Resident Advisor

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête