Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Voodoo Village Festival 2021

17/08/2022 / Dieter Holvoet

Ontdek de verschillende stages van Voodoo Village 2022

Met zes verschillende stages is er voor iedereen wat wils

Binnen enkele weken is het zo ver: een nieuwe editie van Voodoo Village! De organisatie dropte onlangs het laatste deel van de lineup, en naast de reeds eerder aangekondigde artiesten zullen onder andere ook KAS:STDj Koze en Angelos hun opwachting maken aan het 's Gravenkasteel in Humbeek.

Het festival telt tegenwoordig zes stages en als je het festival ooit al bezocht hebt, weet je waarschijnlijk dat elke stage in het teken staat van een andere elektronische muziekstijl. Wij maakten een overzichtje, gepaard met per stage een Spotifyplaylist die je een goed idee kan geven van wat je er kan verwachten.

The Yard

The Yard is dit jaar de naam van het hoofdpodium van Voodoo Village, met dezelfde naam als de reeks open airs die de organisatie onlangs organiseerde in Vilvoorde. Het is de volledig overdekte stage naast het kasteel en dé plaats voor liefhebbers van melodische techno en house.

Op zaterdag wordt de stage ook gehost door hun evenementenconcept The Yard en zullen onder andere Âme en KAS:ST er het beste van hun elektronische zelf geven. Op zondag wordt de stage zoals vorig jaar gehost door de Brusselse organisatie Hangar, die er onder andere Mind Against, ReconditeSifa en de Belgische trots Nico Morano heeft geboekt. 

Voodoo Village Festival 2021
De mainstage op Voodoo Village Festival 2021.

The Observatory

Vorig jaar draaide ze nog een beestige set op het festival, dit jaar krijgt ze de kans om samen met Perplex London haar eigen stage te hosten. Bibi Seck is een naam die je tegenwoordig op veel festivalaffiches ziet verschijnen, en terecht: ze weet telkens opnieuw het publiek op gang te trekken met een mix van house, disco en alles daarrond. Dat is tegelijk ook de stijl die je kan verwachten in The Observatory. Het verwachte hoogtepunt? De liveset van Mister G op zaterdag. De man is een legendarische producer, DJ en danser en staat bekend om zijn enorme platencollectie en ongeëvenaarde kennis over o.a. disco en soul.

Voodoo Village Festival 2021
De Observatory stage op Voodoo Village Festival 2021.

The Forest

Ongetwijfeld de meest tot de verbeelding sprekende stage vind je terug in het bos. De hoge bomen, de prachtige stage en de passende artiesten maken deze stage telkens weer een topervaring - zeker als het begint de schemeren en de lichten nog meer tot hun recht komen. Op zaterdag wordt The Forest gehost door Nowhere But Here, die er niemand minder dan Keinemusik, DJ Koze en KiNK op de planning zet. Zondag is het de beurt aan The Gardens Of Babylon met namen als Stavroz (live), Monolink (live) en Deer Jade b2b Vander.

Voodoo Village Festival 2021
De Forest stage op Voodoo Village Festival 2021.

The Shelter

Liefhebbers van het betere technowerk nemen wellicht hun toevlucht tot The Shelter, waarvan het design in handen is van de inmiddels internationaal gerenommeerde scenograaf René van Dijk. Geen stage host hier, de lineup werd volledig samengesteld door het festival zelf. De eer aan te mogen treden op dit visueel en technisch kunstwerkje hebben onder andere Pan-Pot, Fjaak, Len Faki, Sam Paganini en Anfisa Letyago.
 

De Shelter stage op Voodoo Village Festival 2021.
De Shelter stage op Voodoo Village Festival 2021.

The Bulldog Glasshouse

Nadat je er overdag terecht kan voor haute cuisine brengt deze serre een avond vol broeierige beats, gehost door het Brusselse ON en met op het menu onder meer Nick Bril, Angelos, Attari en Lexx.

The Mirror House by Jupiler

Wie zegt dat een discobol rond moet zijn? Nieuw dit jaar is deze volledig uit spiegels opgetrokken stage waar je het hele weekend terecht kan voor de zonnigste disco. Op zaterdag wordt de stage gehost door Studio Stranger, terwijl zondag de Gentse Disco Onder Vrienden de lineup onder handen neemt. Ga je graag op ontdekkingstocht naar onbekend talent? Dan is deze stage voor jou, je vindt er beide dagen een reeks lokale, opkomende artiesten.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête