Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Zwart Goud 2024, in opdracht van Zwart Goud

06/07/2024 / Sophie Daniels

Limburgs festival Zwart Goud onthult hele lineup

Heel veel mooie verrassingen bij fijnproevers uit Maasmechelen.

Het Limburgse Zwart Goud heeft de lineup voor komende editie onthuld, en die is weer even puristisch als we van hen gewend zijn. Het festival, dat vooral focust op jong en Belgisch talent, brengt 10 namen naar buiten. Echt een onderscheidende line-up in het overvolle dancefestival-landschap.

Zo staat Aso Asin naar goede gewoonte op de rol, de in Antwerpen gebaseerde dj gaat van 70's jazz-funk tot hiphop tot alle soorten elektronische muziek. Ook is er een indrukwekkende b2b tussen Aroh en Ava Eva, volgens ons opzoekwerk een debuut rug aan rug sessie voor beide.

Het Gentse trio Dishwasher_ doorbreekt alle kaders. Je kan geen stempel op hun stijl plakken maar zie het als een integrerende mix tussen jazz, groove en ambient. freq444 staat na hun doorbreekjaar ook op de affiche, net zoals elektronicamuzikante slash theatermaker en performer Vieze Meisje.

Zeker niet te missen is de jonge electronicabelofte Niels Orens (lees ons interview met hem hier). Zijn optredens zijn zonder uitzondering magisch, dus dit is er een om met grote nieuwsgierigheid naar te kijken.

Foto  van Zwart Goud 2024, in opdracht van Zwart Goud
©

Annika Wallis

Zwart Goud is een gratis festival onder de Maasmechelse mijnschachten dat op zaterdag 27 juli doorgaat. Je ontdekt er opkomend muzikaal talent en geniet er van verschillende veganistische foodtrucks, omringd door het mooie groen van het Nationaal Park. Zwart Goud zet breed in op ecologische en duurzame oplossingen om de impact op de omgeving te minimaliseren en haar uitstoot zo laag mogelijk te houden.

Kopfoto: ©

Annika Wallis

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête