Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Garnizoen

01/05/2024 / Sophie Daniels

Garnizoen 2024: wie moet je zeker gezien hebben?

Onze tips voor Garnizoen.

Het is weer zover: Garnizoen, het Beringse festival dat de energie van techno, house en trance omarmt op een historische locatie. Op donderdag 9 mei (dag erna is het een brugdag voor de gelukkigen) vindt het ééndagsfestival plaats. 

2 stages - 10 artiesten

Dat je best even langs gaat bij Len Faki, Sam Paganini en Patrick Mason staat buiten kijf. Deze gevestigde waarden staan al jaar en dag in de schijnwerpers en staan garant voor opzwepende sets.

Maar daarlangs staat er ook nog een hele horde aanstormend talent klaar. Een criteria waar Garnizoen nauwgezet naar kijkt en keer op keer waarmaakt. Wij groeven een door de lineup en maakten een selectie van wie je zeker niet aan je voorbij mag laten gaan.

Cera Khin

De Tunesische Cera Khin kwam een paar jaar geleden op de radar met haar Boiler Room set waar ze iedereen omver blies. Van techno naar trance naar hardcore op nog geen 10 seconden, ze doet het allemaal. In de loop der jaren is haar stijl alleen nog maar geëvolueerd en zijn haar selectorskills er alleen maar op vooruit gegaan.

MCR-T

Beter bekend als founder van Life From Earth maar vooral berucht om zijn pittige sets die bol staan van techno, tribal, hardtrance en ghetto house. Fan van DJ Gigola en Partiboi69? Dan is dit iets voor jou. Welkom op de gabbertrein! 

Re-Type

Dit duo produceert melodische, organische en dromerige techno én ontvingen al support van Colyn, Adriatique en Mind Against. In januari releaseten ze zelfs een track samen met Fideles op het IMPRESSUM Recordings. Must-see!

Pegassi

Fan van eerste moment sinds hij de Boiler Room op Pukkelpop vorig jaar letterlijk en figuurlijk op zijn kop zette. En dat in de vroege namiddag. Zijn track 'Yoyoyo' was eventjes een TikTok-hit toen Marlon Hoffstadt hem opgooide tijdens één van zijn sets. 

Kopfoto: ©

Kobe Schepers