Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

30/12/2017 / Mathies Wouters

Feesten voor de goede zaak op Techno for Humanity

De Warmste Week van Studio Brussel is nog maar net voorbij of Labyrinth Club is al daar met het volgende liefdadigheidsinitiatief. Want na een winterslaap van drie jaar halen ze het concept Techno for Humanity terug van onder het stof. In 2015 was het nog een clubnacht in IKON met onder meer Ida Engberg en Adam Beyer. In 2018 zien ze het allemaal wat groter met een outdoor festival aan recreatiepark De Ster in Sint-Niklaas. De bedoeling voor zondag 15 april? Raven van 11u tot 23u, meerdere goede doelen sponsoren en genieten van een zeer knappe line-up.

Het festival telt drie stagehosts: Exhale by Amelie Lens, Krankenhaus en Labyrinth Club zelf. Elke host heeft nu al een specifieke organisatie gekozen die al zeker een deel van de opbrengst zal krijgen. Dat Amelie Lens gekozen heeft voor Animal Rights Benelux hoeft geen verrassing te zijn. Het is geen publiek geheim dat Amelie heel begaan is met het welzijn van dieren, de keuze voor Animal Rights is hiermee dan ook een logische keuze. Krankenhaus gaat dan weer in zee met Last Night A DJ Saved My Life. Je mag de titel van de track van Indeep letterlijk nemen, want door hun inspanningen zijn er wel degelijk dj's en artiesten die levens redden. De doelgroep zijn kinderen in nood, die ze willen voorzien van basislevensmiddelen. Onder andere Eats Everything (die ook op de line-up pronkt) heeft al een actie lopen met LNADJ om kinderen van drinkbaar water te voorzien. Tot slot zet Labyrinth Club zich extra in voor Mobile School. Deze Belgische organisatie brengt in 25 landen het schoolleven naar de kinderen, waar het omgekeerde onmogelijk blijkt te zijn. Straathoekwerkers kunnen er zo voor zorgen dat zoveel mogelijk kinderen toch enige vorm van educatie krijgen. Naast deze drie organisaties zullen er binnenkort nog goede doelen bijkomen die het festival zal steunen.

De Ster

Het hele gebeuren gaat door op het 100 ha grote recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas. Waar onlangs nog werd gefietst op de jaarlijks veldrit zal in april dus een menigte technoliefhebbers present staan. En verwend zullen de dansers worden, want naar de reputatie van Labyrinth Club heeft de organisatie weer heel wat mooie gasten kunnen overtuigen om naar België af te zakken. Met grootheden als Seth Troxler, Pan-Pot en Dubfire kan het niet meer fout gaan, maar er zitten nog enkele artiesten tussen die wij zeker zullen gaan checken. Hieronder 3 aanraders die wij niet willen missen!

Zo zullen we frontrow postvatten bij Radio Slave. De nummer 2 in de RA top 100 charted dj's is een muzikale duizendpoot en weerspiegelt dat ook in zijn sets. Het kan van alles wat zijn bij Radio Slave, maar dansbaar is het zeker.

Vervolgens zal je ons ook zeker terugvinden bij de Servische Tijana T. De beat zit altijd goed bij deze charismatische deerne. Melodic techno of een uitstapje naar de acid, Tijana is van vele markten thuis.

Tot slot zijn we ook zeer benieuwd naar de kunsten van Timmerman. Kersvers winnaar van DJ-Mania en reeds bookings klaar staan in Club Vaag en Fuse, het gaat hard voor de man met het roze petje. Zijn sets behoren tot het eclecticisme en architect Toon bouwt er een knap geheel van.

De volledige line-up en meer informatie kan je vinden wie de website www.technoforhumanity.com. De ticketverkoop start donderdag 4 januari om 18h30 en we hebben een vermoeden dat de verkoop voor dit evenement wel eens heel hard zou kunnen gaan. Wees er dus snel bij!

 

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête