Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

14/05/2016 / Raisa Moureau

Extrema Outdoor dag 1: eigen kweek (13/5)

Extrema Outdoor is één van onze favoriete festivals van het jaar. Want zeg nu zelf, twee en een halve dag volop genieten van top-notch artiesten uit de techno scene, da's heerlijk. Doe daar nog dikke pluspunten bij voor de adembenemende locatie en de indrukwekkende stages en je hebt de perfecte opener van het festivalseizoen.

Op Extrema Outdoor is het altijd een beetje puzzelen. Je hebt gewoon zo'n groot aanbod aan kwaliteitsvolle artiesten dat het niet altijd even makkelijk is. Gelukkig maakten wij ook een gids om je te helpen die hartverscheurende keuzes te maken. Wij kozen deze bewuste vrijdagavond 13 mei voor talent van eigen bodem.

De Floorfillerfamilie palmde op vrijdag de Desperados stage in. We maakten onze intrede toen de Patron, Nick Vallon, achter de decks stond. Bij een ondergaande zon gooide hij zijn beste platen op, dit konden we wel smaken.

Afbeelding

Tijd om de oversteek te maken naar de Forty Five stage. Hier zagen we Goldfox, zo enthousiast als altijd, van jetje geven. Een vos verliest namelijk zijn technostreken niet. Goldfox bouwde zijn set op van hard naar nog veel harder en toverde de ene technoplaat na de andere uit zijn mouwen. Bewijs nodig? Oké dan.

Nog meer bewijs nodig? Oké dan!

En dan nog even levend bewijs.

De prijs voor beste set van de avond gaat naar Goldfox! #whathappensatextrema

Posted by What Happens on Friday, May 13, 2016

Uiteindelijk zwierde Goldfox The Bells van Jeff Mills nog op. Ideaal om de movekes voor zondag al eens te oefenen.

Tijd om andere oorden op te zoeken en een retour te maken naar de Floorfiller stage. Hier stond ondertussen Joyhauser achter de decks. Het olijke duo trakteerde ons bij aankomst al meteen op hun nieuwe plaat Deeznuts die ze zelfs nog niet uitgebracht hebben. Houd deze jongens maar in de gaten want het is een knaller! Hoe die set ongeveer klonk? Wij hebben goed geluisterd en enkele tracks bijgehouden.

En hoe zag dat er dan ongeveer uit?

Afsluiten deden we door eens te gaan kijken op de Cafeina stage waar Kolsch aan het werk was. Right time, right place. Niet veel later klonk The Man With The Red Face van Laurent Garnier door de boxen en iedereen werd gek. De sfeer die hier hing was gewoon ongezien.

Extrema dag 1 was dé perfecte opwarmer. Ondertussen is het tijd geworden om de beentjes weer in te smeren en ons klaar te maken voor dag 2. Vandaag passeren onder andere Nina Kraviz, Bjarki, Recondite (live), Absurd (live) en Tale of Us de revue. Zin in!

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête