Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Dekmantel

23/01/2024 / Evelyne Vanherf

Dekmantel viert tienjarige editie met tien dagen feest

Waarom Dekmantel niet mag ontbreken aan jouw festivalkalender!

Dekmantel
©

Dekmantel

De tiendaagse jubileumeditie van het jaarlijkse Amsterdamse evenement, Dekmantel, heeft het programma voor deze zomer bekendgemaakt. Volgens de organisatie hebben ze tien jaar gewerkt om dit punt te bereiken, en is het hun meest gewaagde lineup tot nu toe. 

Deze editie is een eerbetoon aan zowel de essentiële iconen van het genre als de baanbrekende figuren die de cultuur stoutmoedig naar de toekomst leiden. 

Gisteren kon je om 20.00 uur intunen om live één voor één de namen van de artiesten te zien verschijnen op de visuals tijdens het optreden van artiesten Legowelt & Jonathan Castro Alejos (zie video hieronder), deze werd gestreamd vanuit de locatie Het Hem. Voor degenen die het niet altijd even duidelijk konden lezen (zoals ik), kwam er deze ochtend de verlossing met de langverwachte officiële affiche met meer dan 200 artiesten verspreid over 10 dagen. 

Dekmantel Ten opent alle registers voor deze zomer en keert terug naar de vertrouwde festivallocaties van voorgaande jaren, maar breidt zich ook uit met drie dagen in Het HEM, een voormalige munitiefabriek die is uitgegroeid tot een cultureel bolwerk in Zaandam. Hier zal ook de aftrap worden gegeven van het tiendaagse feest. Bicep is één van de artiesten die er zal optreden. Het duo belooft alles uit te kast te halen en er een spectaculaire audiovisuele showcase te geven. 

Daarnaast is er nog een concertavond in de Oude Kerk. Deze kerk is de oudste van Amsterdam en wordt omgevormd tot een nieuwe kunstruimte, deze biedt onderdak aan een uniek Dekmanteldebuut. Ook is er een niet te missen voetbaltoernooi in het Skatecafe

Als je jezelf de vraag steld of Dekmantel het waard is om je te verplaatsen naar Nederland? Wel, de consistente uitzonderlijke lineup jaar na jaar, gecombineerd met de superieure productie en audiovisuele apparatuur, heeft Dekmantel een reputatie opgeleverd als één van de meest gewaardeerde elektronische festivals in Nederland en de rest van de wereld. Neem hieronder alvast een kijkje naar deze wel zeer uitgebreide lineup. 

Dekmantel
©

Dekmantel

Het festival zelf vindt dit jaar plaats van 2 tot en met 4 augustus in het Amsterdamse Bos waar ruim 150 artiesten zullen optreden. Andere evenementen vinden plaats in Het Hem, de Oude Kerk, het Muziekgebouw en Aan het IJ, die al lopen vanaf 26 juli. 

De ticketverkoop start op 25 januari om 11.00 uur voor degenen die al geregistreerd waren. Als je dat nog niet hebt gedaan, kun je dit nog tot donderdag doen voor de early access. De reguliere ticketverkoop wordt op 26 januari om 11.00 uur geopend. Beide zullen beschikbaar zijn via de website.  

Kopfoto: ©

Dekmantel

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête