Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Affiche van Listen Festival 2022

24/01/2022 / Dieter Holvoet

Brussels stadsfestival Listen pakt uit met 7 nieuwe events

Bovenop de 11 reeds aangekondigde events, verspreid over heel de hoofdstad

Ook Listen Festival is in 2022 terug met zijn vaste formule: vijf dagen lang clubben, concerts, workshops en talks verspreid over verschillende locaties in Brussel. Het festival is een prachtvoorbeeld van verschillende partijen uit het nachtleven die de handen bij elkaar steken en tot een indrukwekkend resultaat komen, iets wat in het verleden niet altijd evident is geweest. Het mooie is ook dat er evenveel aandacht besteed wordt aan internationale, gevestigde waarden, als aan opkomende, lokale artiesten.

De evenementen worden georganiseerd door verschillende Brusselse organisaties, waaronder C12, Fuse, La Cabane, Vice City en Gay Haze. Een overzicht van alle evenementen vind je op hun Facebookpagina. Een overkoepelend overzicht van alle artiesten vind je op hun website.

Aangezien het evenement doorgaat doorheen de hele week, snappen we dat het niet voor iedereen even makkelijk is om aanwezig te zijn. Daarom kozen we twee unieke evenementen uit die je zeker moet bezoeken: eentje op donderdag en eentje op zaterdag.

Banner van Listen Festival 2022

Spacen in het Planetarium

De koepel van het Planetarium aan de Heizel in Brussel
© Het Planetarium van Brussel

Op donderdag organiseert platenlabel STROOM een liveset van Detroit technolegende Terrence Dixon, onder de koepel van het Planetarium aan de Heizel. Hij staat bekend voor zijn minimal techno sound en wordt geregeld in één adem genoemd met stads- en generatiegenoten als Jeff Mills en Robert Hood. Tickets voor dit evenement waren in december al voor 70% uitverkocht, maar zijn op het moment van schrijven nog steeds beschikbaar via deze link. Meer info vind je op het Facebookevenement.

Raven in het Noordstation

De stationshal van Brussel Noord
© Wikimedia Commons

Nog zo'n evenement dat er voor mij uitspringt is die van Hangar: een drie uur durende set van Job Jobse, vergezeld van Lola Haro en Kappen, in de stationshal van Brussel Noord. De combinatie van zo'n getalenteerde artiesten, op zo'n speciale locatie - ik denk niet dat we in de toekomst nog veel feestjes op die locatie kunnen verwachten - is op z'n minst gezegd uitzonderlijk. Tickets voor het evenement vind je hier. Let op, het aantal is beperkt: van de 1500 tickets zijn al meer dan de helft verkocht. Meer info vind je op het Facebookevenement.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête