Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van BRDCST, in opdracht van Ancienne Belgique

06/04/2023 / Warre Vanhoutte

5 artiesten die je niet mag missen op BRDCST Festival in de AB

Het is weer tijd voor AB's jaarlijkse hoogmis voor de muzikale avonturier.

BRDCST Festival in de Ancienne Belgique (AB) is één van de meest geliefde en veelzijdige festivals in Brussel. Met een line-up van nationale en internationale artiesten die zich bezighouden met verschillende muziekstijlen, is er voor elk wat wils. Zo valt er ook heel wat te beleven voor fans van elektronische dansmuziek. Daarom hebben we vijf artiesten geselecteerd die je zeker niet mag missen tijdens de 2023 editie van BRDCST die dit weekend plaatsvindt.

waltur (Burenhinder)

Wie op vrijdag de nacht ingaat en de muzikale roep van waltur naar de dansvloer volgt, zal hier geen spijt van hebben! Burenhinder is een collectief van vrouwelijke rave-artiesten dat in 2021 werd opgericht met als doel ruimte te creëren waar vrouwen kunnen schitteren met harde elektronische muziek en hun vrouwelijkheid kunnen vieren. waltur geeft artiesten de boost die ze nodig hebben om het publiek in vervoering te brengen.

Op SoundCloud en via hun recente set voor Kiosk Radio kan je waltur en Burenhinder zeker al eens uitchecken. De mix van rauwe energie en vrouwelijke kracht die het collectief uitstraalt, is ongeëvenaard en zorgt ervoor dat ze de dansvloer in vuur en vlam zetten.

Kode9

De tweede dag en nacht van BRDCST valt er vanalles te beleven op vlak van elektronische muziek. Zo brengt Kode9 een unieke combinatie van dubstep, grime en experimentele muziek. Hij is de oprichter van het toonaangevende label Hyperdub en heeft samengewerkt met artiesten als Burial en The Spaceape.

Op BRDCST zal Kode9 een live A/V show brengen die voor fans van innovatieve, experimentele en grensverleggende muziek een echte ervaring zal zijn. Laat je meeslepen door de opzwepende beats en de indrukwekkende visuele elementen van zijn show en je zal versteld staan van zijn creativiteit.

DJ Marcelle

DJ Marcelle, ook wel bekend als Another Nice Mess, is een Nederlandse DJ en radiopresentator die al meer dan 20 jaar actief is in de underground scene. Haar sets zijn een mix van verschillende stijlen, van techno tot jazz, punk en reggae. Ze is een echte muzikale duizendpoot en heeft een reputatie opgebouwd als één van de meest avontuurlijke en eigenzinnige DJs van Europa.

Op zaterdagavond zal DJ Marcelle ongetwijfeld een feestje bouwen met haar eclectische muziekstijl en haar talent om verschillende genres naadloos in elkaar over te laten lopen. Bereid je voor op een nacht vol verrassingen en ontdekkingen terwijl DJ Marcelle je meeneemt op een muzikale reis die je niet snel zal vergeten.

Bolis Pupul

Bolis Pupul zal solo niet onderdoen aan de gewoonlijke samenwerking met zijn partner in crime, Charlotte Adigéry, waarmee hij de afgelopen periode de wereld heeft veroverd. Hij brengt live een unieke mix van Belgische new beat, acid en techno.

Zaterdagavond krijg je op BRDCST de perfecte gelegenheid om zijn hypnotiserende geluid te ervaren tijdens een live synth set. Laat je meevoeren op de pulserende beats en laat je hypnotiseren door de unieke mix van stijlen die Bolis Pupul op het podium brengt.

Vieze Meisje

Vieze Meisje is een samenwerking tussen Maya Mertens en Azertyklavierwerke. Mertens is een Nederlandse theatermaakster die in Brussel woont en poëzie schrijft. Azertyklavierwerke is een jazzpianist die cum laude is afgestudeerd aan het Conservatorium van Antwerpen en zich specialiseert in het creëren van soundscapes met behulp van acrobatische beats, loops en geluiden.

Wees gewaarschuwd, want zonder dat je het beseft, treed je toe tot De Vieze Cirkel voor het leven. Deze artistieke samenwerking tussen Mertens en Azertyklavierwerke neemt je mee op een reis vol eigenzinnige poëzie en beats. Hun debuut-EP 'Life Is A Vieze Cirkel' is onlangs uitgebracht op het gerenommeerde ROTKAT-label en zal je ongetwijfeld meeslepen in de unieke wereld van De Vieze Meisje. Ook hun concert zal plaatsvinden op zaterdag.

Kopfoto: © BRDCST, Ancienne Belgique

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête