Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Exhale by Amelie Lens

20/04/2017 / Victor De Smet

Exhale by Amelie Lens: een memorabel verjaardagsfeest (16/04)

Op 2 april 2016 organiseerde Amelie Lens voor het eerst in Labyrinth Club haar concept 'Exhale by Amelie Lens'. Het voorbije jaar bracht Amelie onder andere Gary Beck, Pan-Pot, Kobosil, Marcel Dettman en Alex Niggemann naar Labyrinth Club. Vier geslaagde edities later was het tijd voor het eerste verjaardagsfeest van Exhale met een nacht vol duistere Duitse techno. Konstantin, Vril en niemand minder dan Rødhåd verlieten vroegtijdig het paasfeest om samen met ons een dystopisch nachtje te raven.

Konstantin (aka Herr Koreander) bouwde de voorbije jaren een stevige reputatie op als oprichter en techno dj van Giegling, voormalige club in Weimar en toonaangevend platenlabel. Met heel wat eclectische sets in onder meer Berghain, Tresor, De School en Space Ibiza was Konstantin de perfecte opwarmer voor de avond.

Na Konstantin was het aan Vril om de temperatuur in Labyrinth de hoogte in te jagen, en dat deed hij met een heerlijk vernieuwende en boeiende liveset. De dj, alom geprezen door onder andere Marcel Dettmann, is met releases op Giegling en Dystopian ook de verbindende factor tussen Konstantin en Rødhåd. Geen betere naam dus om tussen die twee sets te spelen! Een constant dreigende sfeer in Vril's set werd duidelijk enorm gesmaakt door het publiek. Onze Shazam deed alvast overuren om iedereen rondom ons te verlossen van die constant prangende vraag: 'Damn, wat is deze schijf?'. Dankzij Vril hebben wij alvast deze knaller aan onze muziekbibliotheek toegevoegd.De headliner van de avond, Rødhåd, begon om 3 uur aan een set met zo veel energie dat we ons even in Berlijn waanden. De Dystopian-labelbaas speelde een harde, maar toch toegankelijke set met nu en dan eens een klassieker ertussen. Zo hoorden we Energy Flash van Joey Beltram en The Bells van Jeff Mills passeren. Met het staalharde nummer Chained to a Dead Camel van Clouds bereikte Rødhåd het absolute hoogtepunt van zijn set.Verdere eervolle vermeldingen van de beste tracks uit Rødhåds set zijn Roots (Part 2) van Petter B, Foundation Two van Works Unit en Weeping Birds van Linus Quick.

De eer was natuurlijk geheel aan de curatrice van de avond, Amelie Lens, om deze prachtige nacht af te sluiten. Amelie werd ontvangen met een applaus waar de meeste DJ's maar van kunnen dromen. Labyrinth was trots, en met reden! Amelie bracht een energieke set met heel wat acid en wij konden ons geen betere afsluiter van de avond voorstellen. Met Acid Phase van Emmanuel Top als last track voelde die maandagochtend al een pak beter aan!

Last track! Thank you Labyrinth Club ? it was sooo good to be back!

Posted by Amelie Lens on Sunday, April 16, 2017


Foto door Jonas Verbeke