Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Tuin Van Heden

12/06/2024 / Evelyne Vanherf

Welkom in de betoverende Tuin van Heden: één van de best bewaarde geheimen van Gent

De Tuin heeft de deuren geopend voor een nieuw seizoen open airs!

Welkom in de betoverende Tuin van Heden, één van de best bewaarde geheimen van Gent, tenzij voor al wie deze plek kent natuurlijk. Waar je even de chaotische jungle van de stad achter je kan laten, en genieten van al dat groen rondom je. 

Een mini-natuurparkje tussen de visvijver van Ledeberg en de oevers van de Schelde. Met muziek om op te dansen, een middag Rummikub spelen, of samen met familie en vrienden naar de Rode Duivels kijken op groot scherm. Of gewoon eenvoudigweg genieten van lokale biertjes en frisse hapjes in de gezelligste tuin van Gent. Misschien vanaf nu jouw nieuwe wekelijkse traditie? 

Tuin Van Heden
©

Tuin Van Heden

Tuin Van Heden
©

Tuin Van Heden

De Tuin van Heden is een warme thuisbasis aan de rand van Gent, in Ledeberg, voor al wie een liefde heeft voor de natuur en kunst. Een plek die rust biedt en mensen met elkaar verbindt.

Het is een plek waar de zon niet verdoken zit achter een paar gebouwen of waarvoor je niet in de verste hoek van de tuin moet gaan zitten om toch maar dat ene zonnestraaltje op te vangen. Het is een plek waar we, niet ver van huis, in een stoel kunnen ploffen, alleen, met vrienden of met de hele familie. Een kleine getaway van ons doordeweeks chaotisch leventje. 

Alles is er met veel liefde aangekleed, precies hoe ik mijn eigen tuin zou inrichten. Een leuk terras met uitzicht over een rustgevende vijver. En aangezien de Gentenaars vrij sociale mensen zijn, hoef je zeker niet te aarzelen om een stoel te nemen, ergens aan te sluiten en een babbeltje te slaan. 

Tuin Van Heden
©

Tuin Van Heden

Natuurlijk zijn wij er om het muzikale gedeelte voor jullie in de kijker te zetten, en reken maar dat er deze zomer meerdere events op de planning staan. 

Het eerste evenement vond al plaats eind april, in samenwerking met Particles, waarbij af en toe al een zonnestraal doorbrak. Met een paar trui-uit-momenten, was dit de perfecte start om deze zomer regelmatig in de tuin te komen vertoeven.

Het evenement van Ojoo volgde al snel, deze zomer zal het Gentse collectief meerdere keren samenwerken met De Tuin. Op 19 mei verkenden zij de decks met een geweldige lineup, wat natuurlijk resulteerde in een volledig uitverkochte editie! Het mooie weer was een bonus voor de dansers, en de lichtjes die 's avonds in de tuin verschenen, gaven de al gezellige sfeer een extra magische toets die je niet wist dat je nodig had.

De Tuin Van Heden
©

De Tuin Van Heden

Vanaf 3 juli kan je er ook elke woensdag terecht voor cinema bij zonsondergang, elke eerste zondag van de maand voor Good Fruit Sunday - een heerlijke zondag met deejays die zich van hun beste - laidback - kant laten zien. De eerste twee gasten dit jaar waren DJ Rino (Pinguin Society) en Liquid Brother, de volgende Good Fruit Sunday vind plaats op 7 juli met ook een Cyanotypie workshop door Sara De Graeve van Blad Lijm Schaar. 

De Tuin van Heden kan je terugvinden op het adres: Meierij 178, 9050 Gent. Open op vrijdagen (16 uur tot middernacht) en zondagen (14-21 uur). Elke maand hebben ze ook een aantal losse events op de agenda staan, hou zeker hun socials in de gaten voor de volledige agenda. Wij plaatsen hieronder alvast die van juni. 

Het mooie grafische werk van De Tuin van Heden werd uitgevoerd door Julie De Vrieze

Julie De Vrieze
©

Julie De Vrieze

De Tuin Van Heden
©

De Tuin Van Heden

De Tuin Van Heden
©

De Tuin Van Heden

Kopfoto: ©

Tuin Van Heden

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête