Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Tresor Records

28/02/2017 / Sophie Daniels

Tresor Records at Kompass Klub: straight forward Saturday (4/3)

Aanstaande zaterdag is het ein-de-lijk zo ver, dan slaan twee toonaangevende technoclubs de handen in elkaar. In vorige artikels kon je al lezen dat we Kompass Klub een Berlijns stukje van Gent vinden. Bovendien is dat de afgelopen maanden alleen nog maar versterkt. Onder andere door prachtige avonden met Len Faki, Octave One en de energieke Coincidence-avond met stranger en Amelie Lens.

Kompass Klub kiest voor deze zaterdagavond niet de eerste de beste club uit. Om hun techno-geloofwaardigheid nog wat extra kracht bij te zetten, nodigen ze -voor de tweede keer- Tresor Records uit. Het platenlabel van de gelijknamige -legendarische- club in Berlijn. Al 26 jaar voorzien zij Berlijn van de nodige no-nonsense techno. De Berlijnse, ondergrondse club vol stroboscopen zal ook in Kompass Klub het beste van zichzelf tonen. Het label heeft eerder een uitgebreid palmares dan een luttele oplijsting van uitgebrachte artiesten. Niemand minder dan Juan Atkins, Underground Resistance, Joey Beltram en Surgeon pronken bovenaan de Tresor Records-verzameling.

Hou je vast aan de takken van de bomen, want de artiesten op de line-up van zaterdag kunnen er ook wat van. De eerste komt overgevlogen uit Spanje: Oscar Mulero. De heer Mulero weet exact waar het publiek nood aan heeft: techno met een grote T. De Spaanse specialist heeft veel bommetjes in zijn arsenaal.

De tweede hoogvlieger op de line-up is de Berlijnse Argentijn Jonas Kopp. Hij begon zijn muziekcarrière door invloeden vanuit Chicago, maar vooral landgenoot Pfirter gaf hem een richting. Sinds kort maakt hij ook meer ambient-klinkende platen uit. Inderdaad, een fijne mix van pompende beats en duistere momenten. Exact wat er thuishoort in de Kompass Klub-fabriek.

Vainqueur komt Gent voorzien van een uiterst mysterieuze liveset. Verwacht hogere atmosferen en een briljante harmonie tijdens zijn set. De Duitser René Löwe treedt niet al te vaak op, dus zaterdag krijgen de Belgische fans een unieke kans om hem eens live aan het werk te zien. Wij zijn alvast hyperbenieuwd.

De line-up wordt aangevuld met Kompass-resident Massimo Mephisto en Tom Dazing. De twee weten als geen ander hoe ze het Gentse publiek met zich mee kunnen krijgen en ze produceren een speciale thuismatch-sfeer.

Kom je zaterdag mee dansen? Tickets koop je hier.

Kopfoto: ©

Paul Krause

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête