Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Cederic Vandenberghe

31/07/2023 / Evelyne Vanherf , Dieter Holvoet

STYXX en Fuse bundelen hun krachten en brengen de dansvloer naar de outdoor van Circle Park

Lokale hogepriesters zullen genres laten samenvloeien in een reeks interessante b2b formats.

Terwijl hun boeiende sage zich ontvouwt, siert zaterdag 16 september op de kalender. Van 12.00 tot 22.00 uur zullen STYXX en Fuse hun krachten bundelen en de dansvloer naar de outdoor van Circle Park brengen. Voor deze openluchteditie roepen ze alle lokale hogepriesters bij elkaar in de kuil van Circle Park, ondergedompeld in een meeslepende reeks b2b-formats waarin de stijlen en selecties van de twee artiesten zullen samenvloeien. Een uitdagende mix van onbekende samenwerkingen die het onverwachte opleveren.

Circle Park
©

Circle Park

Ontdek de lokale hogepriesters 

Jan Vercauteren b2b Öspiel

Twee vooraanstaande figuren binnen de scene, beiden gewaardeerd en elk met hun expertise in hun respectieve subgenre, een primeur in hun selecties en goeroes in het vakkundig vertalen naar de juiste frequentie op de dansvloer. Geef je over aan hun uitdaging en laat je verrassen door het verrassingselement van de dag. Jan Vercauteren die vorige weekend nog te aanschouwen was op WIJZIJNTEGENDRAADS, heeft nogmaals bewezen hoe snel hij een dansvloer kan omtoveren tot een kolkende hete massa. Voeg daar dan nog eens Öspiel aan toe en je weet dat het goed zit. 

Milo b2b Herton

Milo, afkomstig uit het hoge noorden van het rijk - Anvers. Als lid van de Exhale-clan haalt hij inspiratie uit een veelheid aan elektronische subgenres en brengt hij graag het oude met het nieuwe in harmonie. Voor deze heilige gelegenheid zal hij zijn invloeden vermengen met die van Herton - de gewaardeerde hoge veerman van Brussel en voormalig boeker bij de beruchte Zodiak-tempel. Verwant aan Milo resoneert de geest van Herton met de vervoering van de jaren 90, maar nu siert zijn artistieke geest de tribale ritmes en groove van tegenwoordig. Door het oerinstinct van binnen aan te wakkeren, werden die heupen van veraf bewogen.

Askkin b2b Exal

Het duo Askkin & Exal - afkomstig uit Brussel en diepgeworteld in de muziekscene van de metropool en hongerig naar meer. Twee erwten in een peul die technisch meesterschap synchroniseren en muzikale visies delen op hun eigen manier van kameraadschap. Hun pas de deux is in de loop der jaren tot bloei gekomen en heeft uiteindelijk geleid tot hun eigen stempel - het Factice-label, dat de dansvloer siert met hun kenmerkende Britse groovy vibes die je volgende zaterdag zullen betoveren. 

Keyser
©

Keyser

Keyser b2b Clara D

Keyser is één van de drijvende krachten achter lgbtq-concept Butternut in Gent. Net zoals ze voor Butternut Gent artiesten programmeert die zich in het snelle, donkere en energieke spectrum van elektronische muziek begeven, brengt Keyser ook in haar eigen sets een eerder genadeloze selectie aan platen. Eindeloze groove. Rollende percussie. Pompende ritmes. Voor de gelegenheid zal de Brusselse Clara D, nieuwkomer in de elektronische scene, zich aansluiten aan de draaitafel. Bekend om het grenzeloos navigeren door genres, kan je een reis verwachten van techno naar electro waar gebroken grooves getto ontmoeten. De energie zal altijd de weg wijzen. 

Marouchka b2b Kafim

Marouchka is een YouTube-verzamelaar die ervan houdt om de verloren postpunk-, new wave- en electrowonderen op te lossen en te delen, vermengd met wat tienermelancholie en industriële brutaliteit. Zet naast haar Kafim en er ontstaat vuurwerk. Als een gepassioneerde graafmachine en fervent raver, resident DJ en geluidstechnicus bij de meest gerenommeerde underground nachtclub van België, heeft Kafim opgetreden als een bewuste waarnemer van de immateriële factoren die leven op een dansvloer brengen.

Maroushka
©

Maroushka

Kafim
©

Kafim

Tickets

Wie nog twijfelt om af te zakken naar het Circle Park voor een namiddag tanzen wacht best niet te lang, want de tickets gaan snel de deur uit! Ben je om 22.00 nog niet voldaan, dan is er nog een afterparty in Fuse! Je kan kiezen tussen een dagticket van 11 euro of een combi ticket van 21 euro waarmee je zowel overdag als op de afterparty welkom bent.

Kopfoto: ©

Cederic Vandenberghe

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête