Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

07/09/2016 / Sophie Daniels

Magische meesterwerken op 2 Years Moodfamily Open Air (04/09)

Vol positieve spanning hebben we uitgekeken naar het grote verjaardagsfeest van Moodfamily. Met internationale kleppers op de line-up als John Talabot en Stimming, die er zelfs live optreedt, kon het haast niet mislopen. Zwevend en dansend over de grenzen van house, techno en minimal heen: dat moet gewoon een zondag worden om nooit meer te vergeten.

Moodfamily is sinds het prille begin al meteen een gevestigde waarde geworden voor al wie houdt van feestjes die zich vooral focussen op muzikale genialiteit en diversiteit als het aankomt op elektronische muziek. Bovendien hebben ze ook hun eigen label opgericht waarbij ze vooral inspelen op meeslepende en melodieuze meesterwerken.

Een romantische date met muzikale genieën met alles erop en eraan!

Met een klein katertje van de openingsavond -dank u Kübe Club!- vertrekken we vrolijk gemutst op wandeltocht richting de Gentse Kristallijn (de ijspiste). Bij aankomst merken we op dat de locatie de ideale setting is voor een heerlijke zondag. Onze kater van zaterdagnacht verdwijnt al snel als sneeuw voor de zon. De partymood van ‘s nachts blijkt al snel terug te komen als we om ons heen kijken en duidelijk onder de indruk zijn van het evenement.

Qua decoratie is er overal aan gedacht en tot in de puntjes uitgewerkt; zo is er een heel deel van de feesttuin voorzien van kleurrijke balletjes en over zowat het hele terrein hangen lampjes die de beoogde gezelligheid nog wat meer in de verf zetten. In het midden van het grasveld is er een grote houten constructie neergezet dat als hoger platform dient voor bezoekers die zich even willen onttrekken van de gezellige drukte. Achterin de tuin zijn er, aan de hand van prachtig patchwerk, twee wigwams neergezet om even te chillen. De stage is net zoals de wigwams en het platform helemaal uit hout gemaakt en ook hier zien we het naald-en-draadwerk dat echt een apart, speciaal sfeertje met zich meebrengt. De fijne schommel mogen we ook niet vergeten te vernoemen.

Music, maestro’s!

Omstreeks 15u komen wij aan, een beetje later dan voorzien want de eerste artiest KooDoo is reeds de revue gepasseerd. De sfeer zit al zeer goed wanneer wij de wei opgaan. KooDoo zal sowieso wel een fijne set gespeeld hebben, iets wat hij al meermaals bewees, onder andere op dat andere Gentse evenement Roots of Minimal.Gelukkig kunnen we nog een groot deel van de zomerse set van Harted meepikken. Hij heeft de grote eer om het publiek op te warmen voor dé headliner van deze Moodfamily-editie en hij doet dat met verve. Zijn live-set lijkt op de zak van Sinterklaas want het zit echt boordevol lekkers. Zijn sterke en vooral meeslepende vertoning zorgt voor een schot in de roos. Hij overtuigt het Gentse thuispubliek dat ook hij tot de absolute top behoort binnen zijn genre. Kippenvel, die door Harted op onze huid werd getatoeëerd. Hieronder een voorbeeld van de frivole virtuositeit van het brein achter Harted, Jens De Ketelaere:

 16:00. Tijd voor een hoogmis onder leiding van de Spaanse personificatie van epiek, dramatiek en elektronische muziek. John Talabot hoeft eigenlijk geen introductie meer, vanaf het moment dat hij de eerste geluiden door de boxen tovert, gaat het publiek helemaal los. Dankzij de magistrale apotheose in de set van Harted is het enige wat den John nog moet doen is meesurfen in dezelfde mood en proberen om het publiek nog net iets hoger te tillen op de golf.

Talabots set zit vol eigen werk, of course, maar ook heel veel nieuwe pareltjes horen we voorbij zweven. De maar al te fijne combinatie tussen tropische klanken en de mysterieuze synths is een echt een perfect fit met de sfeer en ultieme gezelligheid op Moodfamily.

 Na de passage van John Talabot was er weer een Gentse familievriend aan zet. Al enkele jaren maakt AMyn emotieve, ontroerende muziek die je tot in je kleine tenen voelt kriebelen. Maar ook het iets hardere minimalwerk, waar het publiek tegenwoordig zo dol op is. Tijdens zijn live-set koos hij ervoor om vooral het ding te doen waar hij o zo goed in is: het publiek even de ogen laten sluiten en laten meedeinen met zijn specialere geluidsgolven. Het ideale moment om even tot rust te komen in de stilaan ondergaande avondzon. AMyn’s platenkeuze is perfect weggelegd voor mensen die willen chillen en dansen tegelijk.

Omstreeks 20u maakte AMyn plaats voor nog meer Gentse Moodfamily-trots. Zo speelden het olijke duo Stavroz ook een schitterende set. Ze probeerden her en der wat steviger uit de hoek te komen dan hun voorgangers op de line-up die dag. Het lukte meer dan aardig om het publiek weer even met de dansvoetjes op de grond te krijgen na de dromerige sets van AMyn en John Talabot.

Het wordt nog een broeierige avond als Stimming doorgaat op het net iets muzikalere werk. Hij gebruikte meer klassieke instrumentale synths om zijn set een rustigere opbouw te geven, iets wat het publiek niet helemaal kan bekoren. Dus moest hij op een ander plannetje broeden om het publiek meer naar zijn hand te zetten. (Martin) Stimming trekt alle registers open en laat zijn rustigere gedeelte voor wat het is en zorgt uiteindelijk nog voor een fantastische set waarvan het talrijke Gentse publiek tot na het einde van het evenement wel even perplex staat.

De beste set van deze zuiver muzikale zondag? Het is echt moeilijk om de beste performance uit te kiezen want het waren stuk voor stuk magische meesterwerken die we op 2 Years Moodfamily Open Air gehoord hebben.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête