Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Loco Dice

02/02/2017 / Victor De Smet

Laat al je zintuigen geprikkeld worden op 360° presents Loco Dice & Polegroup Showcase in Kompass!

Kompass Klub is na een korte winterstop weer open en de Gentse dancetempel heeft voor de komende weken heel wat topartiesten kunnen strikken. Twee weken geleden bijvoorbeeld kondigde Charlotte de Witte dat ze met haar KNTXT naar Gent komt en ze neemt onder andere Alan Fitzpatrick en Slam mee. Mooie vooruitzichten dus voor de Gentse technohotspot.

Deze vrijdag hebben ze dan weer Loco Dice over de vloer. De Duitser met Tunesische roots, die in november nog in de Fuse speelde, zal in het midden van de main room, de Kabelbaan spelen. Dat Dice in het midden van de zaal wordt geplaatst, heeft alles te maken met het 360° concept, de visuals zullen namelijk bestaan uit een 360° LED-wall. Ook het geluidssysteem staat in thema van de 360°, aangezien het rond het publiek geplaatst zal worden om zo een extra dimensie te geven aan de muziek.

 Vrijdagnacht zal dus een streling worden voor het oor en het oog. Om echt alle zintuigen te prikkelen, heeft Kompass ook Aroma Jockey Odo7 uitgenodigd. Deze man brouwt in zijn labo mysterieuze aroma’s die hij dan door de clubs laat verspreiden. Vrijdagavond wordt de Kabelbaan een samenspel tussen dj, vj en Aroma Jockey. Het is de Gentse dj Ode Maen die Kompass zal opwarmen voor Loco Dice. Verwacht je aan diepe, donkere minimal techno. Rupert Harvey en Kompass-resident JLN sluiten de avond af.

https://youtu.be/yeQycq1g_lQ

De Kabelbaan is niet de enige zaal in Kompass, ook in de Kontrole Kamer is het morgenavond feest. Hier staat een Polegroup Showcase geprogrammeerd met Pfirter, Tripeo en Exium. De Argentijn Pfirter begon op zijn 15e aan een dj-carrière en is sinds 2005 Europa aan het veroveren met zijn sound. Hij is de oprichter van het label MindTrip Music, dat zich vooral bezighoudt met het op kaart zetten van nieuw Argentijns talent.

Tripeo, het alter ego van Darko Esser, staat bekend om zijn onvermoeibare, hypnotische DJ-sets. Het DJ-duo Exium zal de Kontrole Kamer ook voorzien van het nodige technogeweld. De support  voor de Polegroup Showcase wordt verzorgd door Kompass resident Tom Dazing. In de 3e room zullen residents Duplicat, Die Clique en Delcone de muziek leveren. De tickets kosten 18 euro en zijn via deze link beschikbaar.

 

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête