Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Promo  van INNERPLAY: unlock the sonic future, in opdracht van Innerplay

27/06/2024 / Dieter Holvoet

Dimitri Andreas, Sigvard en Soren Aalberg brengen experimentele techno naar de concertzaal met Innerplay

Een unieke concertformule, met als rode draad een Dolby Atmos-soundsystem.

Op woensdag 3 juli organiseren Sigvard, Dimitri Andreas en Soren Aalberg, drie Belgische technoveteranen, hun eerste Innerplay-concert in Vrijstaat A in Sint-Truiden. Het wordt een spatial audio-ervaring, wat wil zeggen dat geluid niet alleen van voren in de zaal komt, maar ook langs de zijkant, achterkant en van boven. De artiesten spelen zittend in een cirkel en het publiek zit rondom op tapijten en kussens, met als doel een intieme en ontspannen setting te creëren.

Het concept ontstond in 2019, nadat Sigvard en Soren hun eerste optreden gaven in de Academiezaal van Sint-Truiden. Tegelijkertijd was Dimitri bezig met speciale concerten in Kortrijk. "Onze gezamenlijke passie voor innovatieve muziekbeleving en ons wederzijds respect voor elkaars werk maakte de samenwerking logisch en natuurlijk. We kennen elkaar al vele jaren en hebben altijd diep respect gehad voor elkaars artistieke visie en vaardigheden", aldus Soren.

Techno

De muziekstijl wordt geadverteerd als 'experimentele spatial techno', maar verwacht geen clubervaring. "Innerplay wordt gekenmerkt door gelaagde melodieën, hypnotiserende trage ritmes en een diepgaande atmosfeer. We willen een meeslepende en betoverende ervaring creëren waarbij we experimenteren en jammen met geluiden en synths en Dolby Atmos een extra dimensie aan het geheel geeft. Het concert in Vrijstaat A is een combinatie van ambient, minimal en deep techno".

Het programma is opgesplitst in twee delen. Eerst zal Dimitri een show spelen, gevolgd door een optreden van Sigvard en Soren samen. Seba Lecompte zal voor elke show een kleine ambient set spelen om de sfeer te zetten en het publiek in de juiste stemming te brengen.

Ook op visueel vlak wordt het een hele ervaring. "Het concert wordt ondersteund door een subtiele, maar effectieve belichting die de sfeer en emotie van de muziek aanvult. De industriële sfeer van de oude gebouwen van het Technicum in Sint-Truiden zal verzacht worden en een mysterieus en uitnodigend decor krijgen. De combinatie van geluid, licht en omgeving zal ongetwijfeld voor een unieke ervaring zorgen."

Tickets

Een ticket voor dit spektakel kost je €10. Get 'em while they're hot!

Kopfoto: © Innerplay

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête