Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Boomtown

02/03/2024 / Evelyne Vanherf

Boomtown Festival telt af naar de zomer

Open call voor het Alles Kan podium loopt nog tot 10 maart!

Aftrap Gentse Feesten

Boomtown, hét muziekfestival van de Gentse Feesten, trapt zoals elk jaar de zomer én de Gentse Feesten af. Zeven dagen lang, van vrijdag 19 juli tot donderdag 25 juli, nodigen ze jong talent en gevestigde acts uit binnen- en buitenland uit op 3 verschillende podia. Verwacht zowel pop- en rockbands als een indrukwekkende elektronische lineup.

Op de Kouter worden gratis concerten en feesten aangeboden, met optredens van artiesten uit diverse muzikale genres. Denk aan de energieke elektronische klanken van Marie Davidson en Antal, jazz van BeraadGeslagen, en de explosieve punk van de Amsterdamse band Hang Youth.

Ook is er plaats voor jong Belgisch talent. Verwacht subtiel klinkende indie-elektronica van Ão, postpunk van Sound Track-laureaat Lézard, en aanstekelijke pop van Oproer.

Open Call - Alles Kan podium

De leukste plek van Boomtown - het Alles Kan podium, zal dit jaar terug te vinden zijn op de Kouter en met nightlife in de Handelsbeurs. Democrazy gaat in samenwerking met de jeugddienst van Stad Gent weer op zoek naar organisatoren, makers, collectieven... die van Boomtown opnieuw een echte muzikale ontdekkingsplek willen maken. Rave, scenografie of een heuse punkdag? Allemaal welkom! 

Je krijgt het volledige Alles Kan podium en bijbehorende publiekszone op de Kouter volledig ter beschikking om voor één dag je creativiteit de vrije loop te laten. Boomtown voorziet een budget, voortraject waarin de geselecteerden nauw samenwerken voor het uitwerken van een inhoudelijk en muzikaal programma, en tijdens het festival productionele en technische ondersteuning.

Er loopt op dit moment nog altijd een Open Call tot 10 maart waar jonge programmatoren en collectieven zich kunnen inschrijven.   

Boomtown
©

Boomtown

Boomtown
©

Boomtown

Tickets

Concerten op de Kouter zijn gratis, concerten in Ha Concerts zijn betalend. Tickets kan je kopen via de ticketshop van Boomtown. 

Kopfoto: ©

Boomtown

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête