Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
1988 met Nina Kraviz

01/08/2017 / Fay Haelterman

1988 : Nina Kraviz met Bjarki en PTU in de Kompass

Met dikke, vette namen als Adam Beyer en Len Faki is ‘1988’ terecht een razend populair concept. De editie van 14 oktober bevestigt dat driedubbel: niet alleen de bejubelde Nina Kraviz komt draaien, maar ze brengt de entourage van haar label трип mee. En die verdienen absoluut ook wat aandacht.

Pas op, je zal ons geen kwaad woord over Nina horen zeggen. Niet alleen draait ze beestig, ze heeft ook oog voor talent. Daarom willen we het graag even over haar jongste poulains, PTU, hebben.

Het duo ontstond ergens in de krochten van de 00’s in Rusland, en dat spreekt tot de verbeelding. Om muziekliefhebber te zijn had je daar serieus wat doorzettingsvermogen nodig, met tergend traag internet dat enkel bereikbaar was via pre-paidkaarten en gekopieerde cd’s.

Naast hun EP, ‘A Broken Clock Is Right Twice A Day’ vind je nog niet veel materiaal van hen terug, maar aan hun sets te horen hebben ze absoluut geen zin in conformisme. Door de vele dramatische geluidsexperimenten en een stijl die enorm doet denken aan LFO, zijn we bijzonder benieuwd naar hun set.

Hetzelfde geldt voor Bjarki, die naast het label van Kraviz sinds kort ook zijn stempel drukt op bbbbbb Records. In 2015 leek hij nog een duidelijke techno-artiest, tegenwoordig maakt hij albums die je misschien eerder als jungle of breakbeat zou kunnen zien. Alweer een artiest die niet in een hokje te plaatsen valt, en dat zijn ze tijdens deze avond geen van allen.

Nosedrip bijvoorbeeld, doet ook allerlei gekke dingen, op eigen bodem. Sinds kort kan je zijn maandelijkse show terugvinden op NTS, waar hij post-punk, minimal synth en new age muziek (really?) zomaar in elkaar mixt. Live weet je nooit wat je van hem moet verwachten: wordt het zware techno die je neusvleugels doet trillen of heeft hij zin in iets anders? We komen het te weten op 14 oktober.

Dan is er nog één van onze stiekeme favorieten, Thangske. Hij is er ook niet vies van om een duistere technoplaat naast een disconummer te zetten. Voor sommige puristen misschien een aanslag op de trommelviezen, voor anderen een zalige afwisseling.

Nog niet genoeg? Ga dan ook naar lokaal talent Massimo Mephisto, Simon Halsberghe en Endove kijken. Hoe dan ook is snel zijn aangewezen als je kaarten wil scoren. Want zeg nu zelf, is deze line-up niet om duimen, vingers en misschien zelfs oren bij af te likken?

Kopfoto: © Nachtschaduw

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête