Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

26/11/2017 / Victor De Smet

DGTL Amsterdam maakt line-up bekend

Eén van Nederlands mooiste festivals onthulde deze week haar line-up. Tijdens het paasweekend brengt DGTL Amsterdam weer het beste van wat de elektronische scene te bieden heeft naar de voormalige scheepswerf van NDSM. Ook dit jaar combineert het festival grote namen met opkomend talent en artiesten uit de elektronische muziekscène.

In de lente van 2013 zag DGTL voor het eerst het licht. Met hun unieke visie slaagden de organisatoren er de voorbije jaren in om muziekliefhebbers over heel de wereld naar Amsterdam te lokken. Muzikaal focust DGTL zich op een evenwichtige line-up met namen uit onder andere de techno-, disco- en housescene. Zolang het elektronisch, underground en steengoed is, dan is het op DGTL terug te vinden. In 2017 verbreedde DGTL haar muzikale ambities en startte ze het label DGTL Records, waar onder andere KiNK en Fort Romeau reeds EP's op uitbrachten. Net zoals HORST Festival is er ook heel wat kunst te bezichtigen op het festival. Kunstenaars die werken rond duurzaamheid, sensibilisering en interactie kunnen er een platform vinden. DGTL focust zich sinds het begin ook op duurzaamheid. Zo proberen ze tegen 2020 volledig afval- en uitstootvrij te zijn. Een ambitieuze doelstelling, die hen deze week nog de DAM duurzaamheidsprijs opleverde. Zowel op vlak van muziek, kunst en duurzaamheid is DGTL dus een koploper en een voorbeeld voor andere festivals. Het festival werd zo'n succes dat er in 2017 edities plaatsvonden in Sao Paulo, Barcelona en Tel Aviv.

Ondanks DGTL's expansie in 2017, blijft in 2018 ook Amsterdam de thuisbasis. Vrijdag 30 maart, zaterdag 31 maart en zondag 1 april worden de NDSM Docklands dus nogmaals omgetoverd tot een walhalla voor de muziekliefhebber.

Dit jaar staan er weer enkele namen op de rol die al sinds de beginjaren van DGTL op de line-up staan. Zo staat Âme voor de 5e keer op de line-up. Frank Wiedemann en Kristian Beyer slaan de handen in elkaar en brengen ons een live B2B-set. Normaal gezien touren de twee apart, maar voor DGTL maken ze een uitzondering. Damian Lazarus is ook een van de DJ's die reeds in 2013 op de line-up stond en er ook dit jaar weer bij is.

Er zijn ook heel wat liveacts te bespeuren op de line-up dit jaar. Het dj-duo uit Tel Aviv, Red Axes, komt live disco, house en techno brengen. Archie Fairhust, beter bekend als Romare, is er dit jaar voor de tweede keer ook bij. De koning van de live techno-acts, Stephan Bodzin, kon natuurlijk ook niet missen op de line-up.

Het stevigere werk wordt dit jaar voorzien door onze eigenste Amelie Lens, Dax JSpeedy J, Blawan, DVS1 en levende legende Jeff Mills. Nog meer op legendes te bespeuren op DGTL, want ook Laurent Garnier en Maceo Plex pronken op de line-up. De Amsterdamse scene wordt vertegenwoordigd door onder andere Job Jobse, Tom Trago en Sandrien. Jong talent zoals Mall Grab, Denis Sulta en mode-icoon Honey Dijon brengen de beste house & disco naar de Docklands. En dat is nog maar een fractie van wat DGTL 2018 te bieden heeft, de volledige line-up vind je hier.