Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

26/05/2016 / Raisa Moureau

Creëer eens een sound met een selfie

Beelden zeggen soms meer dan duizend woorden. En vanaf nu kan je zelfs met beelden muziek produceren via de nieuwe webapplicatie Pixelsynth, gemaakt door Olivia Jack. Het systeem doet denken aan een spectrogram -een visuele representatie van geluid. Elke track heeft een spectrogram verbonden aan het geluid dat het voortbrengt en omgekeerd kan ook elke afbeelding omgezet worden in geluid. Volg je nog? Tijd om eens aan de slag te gaan!

pixelsynth

Het is eigenlijk heel simpel. Je gaat naar de website van Pixelsynth en kiest één van de 13 bestaande beeld of je uploadt zelf een foto. Die foto kan je vermenigvuldigen, uitrekken, nieuwe patronen op tekenen enzovoorts. Alle pixels die lichter zijn in de foto brengen een soort van geluid naar voren. Je kan ook zelf met je cursor nieuwe witte pixels tekenen voor meer geluidseffecten. Ondertussen loopt er een roze verticale lijn van links naar rechts over je scherm - de snelheid bepaal je zelf. Als er lichtere pixels door het scherm komen, krijg je dus verschillende klanken te horen.

Wie weet vind je wel een nieuwe revolutionaire sound voor in een nieuw nummer, door je eigen gezicht, of je kat ofzo. Uren speelplezier gegarandeerd!

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête