Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
coincidental.

21/12/2016 / Raisa Moureau

Coincidental. by Coincidence

Coincidence Records is zo'n Belgisch label dat zijn strepen al verdiend heeft. Ze zijn al bijna 10 jaar een gevestigde waarde en brengen enkel kwaliteitstechno van de bovenste plank uit. Artiesten als Delta Funktionen, Conforce, Jeroen Search, Tom Dazing, Marcel Fengler, Martin Maler en Rebekah kregen al een plaats op het label. Nadat patron Didier Beydts Forteana als sublabel voor tech house oprichtte, komt hij nu met een nieuw sublabel op de proppen: Coincidental.
"

Als echte muziekfan kun je gewoon niet genoeg hebben aan binnen één bepaalde stijl te blijven. Coincidence is gefocust op techno en Forteana op tech-house. We hadden nood aan een plekje waar we onze liefde voor ambient, soundscapes en elektronica konden botvieren. - Didier Beydts

Als we Didier mogen geloven is Coincidental er voor the love of the game. Als een goede artiest een track maakt en daar veel liefde in steekt maar zijn label vindt het maar niets, kan hij of zij bij Coincidental terecht. Als producer moet je gewoon soms eens kunnen losgehen zonder dat verkoop altijd voorop staat.

Om goede elektronica te maken heb een goede basis nodig. En die vond Coincidental bij LAYR oftewel Tom Dazing. Hij zal de eerste zijn die een release uitbrengt op dit gloednieuwe label.