Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Marcel Dettmann x Ame

30/12/2018 / Sophie Daniels

Âme en Marcel Dettmann zij aan zij in Kompass

Kompass ontvangt op 29 maart een wereldprimeur met de Duitse producer Âme, die samen met MDR Records oprichter Marcel Dettmann op volle oorlogssterkte naar de Ottergemsesteenweg afzakt.


In 2000 leerden Wiedemann en Beyer leren elkaar kennen in Beyer's platenzaak Plattentasche in Karlsruhe, de kickstart voor een gedeeld leven. In 2004 werden ze zowaar supersterren met festivalhit ‘Rej’. In de tijd dat minimal domineerde in de Europese clubs, brachten de producers warmte, mystiek en emotie terug op de dansvloer. Ze groeiden zo’n beetje uit tot het meubilair van de grootste clubs ter wereld. Maar eigenlijk draaien Kristian Beyer en Frank Wiedemann slechts zelden samen buiten hun eigen Innervisions-feesten. De dj-sets zijn voor Beyer, de live-acts voor Wiedemann.

Dettmann daarentegen draait al heel z'n leven solo. Hij zwerft al meer dan 20 jaar rond in de technowereld, was ooit resident in Berghain en is hét brein achter het Ostgut Ton label. De man die over heel de wereld bekend staat om zijn Viking-achtige verschijning heeft al honderden producties achter zijn naam staan en tekende op zijn MDR Records label artiesten als Kobosil en Answer Code Request. Een carrière waar iedereen wel voor zou tekenen.

Samen stonden ze nog nooit op een podium. Nu ja, wel samen maar nog nooit zij aan zij. Ze hebben ook een totaal verschillende stijl; Dettmann draait monotone, maar knalhard onweerstaanbare beats, Âme doet het wat kalmer met emotionele en melodieuze house. Benieuw hoe beide sounds in elkaar gaan overvloeien.

Tickets zijn sinds 13 december te koop.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête