Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Customer foto

18/05/2016 / Sophie Daniels

Alan Fitzpatrick en Reset Robot brengen eerste EP naar voren

In 2015 kwamen Alan Fitzpatrick en Reset Robot naar buiten met een gezamenlijk project. Ze zouden de komende tijd samen tracks maken en optreden onder de naam Customer. Op 20 mei brengen ze Thirteen uit, hun eerste EP op Anja Schneiders mobilee records. Door de status van deze twee heren zijn er hoge verwachtingen. Wij zijn er dan ook als de kippen bij om te weten of ze ingelost werden.

Wat meteen opvalt is dat beide heren duidelijk een gemene deler hebben gevonden in hun project. Het is minder rauw en minimalistisch dan de techno die we van Alan gewoon zijn en tegelijkertijd ook iets donkerder dan de tech-house van Reset Robot. Het resultaat? Een melodieuze eerste plaat, heel goed voor de opbouw of de late uurtjes van die dj’s die graag de grens tussen techno en progressive opzoeken.Als de drums van Thirteen inslaan hoor je meteen de invloed van Alan Fitzpatrick. De track start immers als een minimalistisch geheel met een diepe, zachte kick, sobere hats en een gesloten synth. Stelselmatig wordt er opgebouwd naar een melodieuze, progressieve plaat met een lange, slepende synth als basis.

De input van Reset Robot wordt duidelijk in de break. De synth opent en een subtiele arpeggio vergezelt het deuntje naar de climax. De plaat gaat verder op dit melodieuze, zwevend elan en dit steeds op een smaakvolle, sobere manier. Het is een bijzonder aangename plaat die bijvoorbeeld perfect zou passen in een set van Gui Boratto.De tweede track is nog melodieuzer dan de eerste. Hier is de invloed van Reset Robot dan weer duidelijker. Het is een heel romantisch nummer met veel synths en zachte drums. Een goed radionummer maar zeker geen club bommetje. Om echt te schitteren lijkt dit nummer nog een vocal te missen. Tijd dus voor de heren van Customer om Tracey Thorn of Fritz Kalkbrenner eens te bellen …

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête