Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Oscar Mulero

05/01/2018 / Sophie Daniels

5 releases die je niet mag missen in januari

Oscar Mulero - 'Acceptance EP' - 18 januari

Zes snitten intelligente elektronische muziek, nog steeds ritmisch maar laag in tempo en diep in de mentale benadering. Dit is instrumentale studiomuziek bestemd voor de dansvloeren aan de linkerkant van het elektronische spectrum. Daar waar ze ook losgaan op de nieuwste Hyperdub en NonPlus-releases. Oscar Mulero brengt deze zesdelige serie voorafgaand op zijn album dat later dit jaar ook op het Semantica label zal uitkomen.

A1 / 1. Inherent Progression
A2 / 2. Crux
A3 / 3. Depht In Clarity
B1 / 4. Acceptance
B2 / 5. Edges Of Mortality
B3 / 6. Exhale And ExpandOssian - 'Necessary Illusions EP' - 19 januari

Ossians debuutrelease voor South London Analogue Material, het label dat hij drie jaar geleden samen met Ansome uit de grond stampte. Na een eerder gezamenlijke release op S.L.A.M en een remix op Perc Trax, krijgen we voor het eerst een originele EP van Ossian te zien. Vier lawaaierige dansvloer rippers met hypnotiserende synths mét een remix van het Franse wonderkid UVB.

A1. Shock & Awe
A2. Sickly Inhibitions
B1. Necessary Illusions
B2. Necessary Illusions (UVB Remix)Cleric x Setaoc Mass - 'Isolate EP'26 januari

Voor de 10e release van het label van Clergy werken labelpatron Cleric en Setaoc Mass wederom samen. Die tweede heeft zijn eigen label, SK_eleven, en bracht al platen uit op Dyad, Figure en het Belgische Materia. Zijn platen vinden steeds vaker de weg naar sets van concullega's en dit voorjaar is hij ook te zien op Belgische gronden. Zo staat hij op de affiche van Stygian's River, samen met Elad Magdasi, Octual en SP-X.

A1 / 1. Altered States ft. John C. Lilly
A2 / 2. Odyssey
B1 / 3. Isolation
B2 / 4. Centre Of The Cyclone
C1 / 5. Madame Butterfly
C2 / 6. 188
D1 / 7. Subconcious Life
D2 / 8. Exploration X


Albert Van Abbe x SP-X - 'Figure Jams 004 EP' - 29 januari


Albert Van Abbe en SP-X, twee technopuristen pur sang, vormen de gloednieuwe tandem voor de vierde release van Figure Jams. Twee hardware fanaten van het eerste uur bouwen op deze EP voort op modulaire geluiden om ieder te verdwalen in hun eigen specifieke stijl.


A1 - Albert van Abbe - xNT Implant 001
A2 - Albert van Abbe – xNT Implant 002
B1 - SP-X – Searching For Cause
B2 - SP-X – Contrast Of Form
OAKE - 'Sentiment Of Callousness Remixed EP' - 31 januari

Regis, Samuel Kerridge, Phase Fatale, Stephanie Sykes en labelbaas SNTS zetten hun zinnen op de OAKE release die in november uitkwam. OAKE is de Berlijnse tandem Eric Goldstein en Konstanze Bathseba Zippor, die samen hun eigen variant van donkere, atmosferische techno brengen.

A1 - Alog (SNTS remix)
A2 - Apath (Regis remix)
B1 - Abul (Samuel Kerridge remix)
B2 - Anhedon (Phase Fatale remix)
Digital Bonus Track: Anhedon (Stephanie Sykes remix)