Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Festivals header

11/04/2016 / Sophie Daniels

Top 10: Buitenlandse zomerfestivals die je nog niet kende

De eerste zonnestralen zijn nog maar net in het land en we kijken alweer reikhalzend uit naar de zomerfestivals. Het buitenland zit er vol van maar toch zijn er nog heel wat festivals die niet zo bekend zijn bij ons in België. Iedereen kent Dimensions, Sonus Festival en Sonar. Maar er zijn nog heel wat pareltjes die niet dagelijks in onze Facebookfeed verschijnen.

Het grote voordeel van deze nobele onbekende festivals, is dat hun ticketprijs een heel pak lager ligt. En daar hoeft de line-up niet voor in te boeten. Integendeel zelfs. Hierbij onze top 10 van buitenlandse festivals die je nog niet kende:

Love International | Kroatië | 29 juni - 6juli


Een nieuweling in festivalland dit jaar en ze knallen er gelijk in met nu al één van de meest vooruitstrevende line-ups van het jaar. Love International is eigenlijk ontstaan om The Garden Festival te vervangen, een festival dat jarenlang plaatsvond in Tisno. Een ideale locatie, want het ligt op nog geen 45 minuten van de luchthaven.

Er staan ook heel wat bootfeestjes op de planning, 25 om precies te zijn. Op de laatste dag van Love International, is er zelfs een boot die de feestvierders vervoert naar een geheim eiland voor een een acht uur durend slotfeest. Lees: barbecues en leuke dj's!

Wie staat er op de line-up? Bicep, Dixon, Gerd Janson, Axel Boman, Prosumer, Midland, ...

Love International

Aquasella | Spanje | 22-24 juli


Het Aquasella Festival gaat door in het noorden van Spanje, in de stad Arriondas, en vindt dit jaar voor de 19e keer plaats. Aquasella is de laatste jaren erg gegroeid, zowel door de internationale artiesten die ze elk jaar weten aan te trekken, als door de goede sfeer die de aanwezigen met zich meebrengen.

Entree plus camping kost slechts €60 voor 3 dagen. Dit jaar wisten ze een paar mooie namen te strikken. Zo zakt onder andere Paul Kalkbrenner af voor, wat we van hem gewoon zijn, een weergaloze set. De hardere techno zal van onder andere Blawan, Tripeo en Psyk komen.

Wie staat er op de line-up? Blawan, Oscar Mulero, Psyk, Paul Kalkbrenner, Tripeo, ...


Found Festival | UK | 11 juni


Wij zijn ooit naar een festival geweest in de UK en we moeten toch wel zeggen dat er een ander sfeertje hangt dan dat we hier gewoon zijn. In de UK gaan ze gewoon tot het uiterste. Of dat voor het Found Festival ook zo is, kunnen we niet zeggen. Hun line-up is alvast tot in de puntjes verzorgd en dat geldt ook zo voor hun marketing en website.

Hun line-up is top of the bill. Zo treedt de Blawan en Surgeon tandem TRADE aan, staat Rødhåd op de plak en wordt er ook plaats vrijgemaakt voor talenten als Kassem Mosse en Ron Morelli.

Wie staat er op de line-up? Trade, Rødhåd, Kassem Mosse, Legowelt, Theo Parrish, Midland

Found Festival

Her Damit | Duitsland | 27-29 mei


Her Damit is een relatief klein festival in Duitsland dat georganiseerd wordt op het eiland Rügen. Een deel van het eiland, Prora, werd gebouwd als vakantieresort voor de toeristen van het Derde Rijk. Het hotel beschikte over zo'n 10.000 kamers, maar er werden nooit gasten ontvangen. Toen de oorlag uitbrak, besloot Hitler meer te investeren in vliegtuigen en munitie en werd het hotel zo achter gelaten. Nadien wilden ze het nog opblazen, maar bleken ze niet genoeg dynamiet te hebben. Het hotel staat er nog steeds en is zeker een bezoekje waard!

Het festival is nog maar aan zijn tweede editie toe. Ze dragen groen hoog in het vaandel en boeken dan ook het liefst artiesten die niet van té ver moeten komen. Nu ja, in Duitsland zit het toch al vol steengoede dj's dus veel last zullen we daar niet van hebben.

Wie staat er op de line-up? Karenn, Recondite, DVS1, Vril, Sandrien, Kobosil

Her Damit Festival

Gottwood Festival | Wales | 9 juni


Hetgeen dat Gottwood anders maakt dan andere muziekfestivals, is dat het festival niet zomaar de laatste mainstream trends volgt en dat het niet probeert met de meest extravagante line-up naar buiten te komen alleen maar om meer volk te lokken. In plaats daarvan willen de organisatoren een speciale sfeer creëren, en dit door hun sprookjesachtige locatie in de Anglesey bossen en een line-up die speciaal voor dit doel gekozen werd.

Je kan het festival zo'n beetje vergelijken met ons eigenste Horst en Paradise City.

Wie staat er op de line-up? Roman Flügel, Prosumer, Virginia, Hunee, Ben UFO, Sonja Moonear, Job Jobse, ...

Gottwood Festival

Kappa Futur Festival | Italië | 9-10 juli


Op 9 en 10 juli deze zomer is het Kappa Futur Festival weer terug in Turijn. Het Italiaanse festival staat gekend voor een hoge kwaliteit aan techno op een unieke locatie in Turijn. Die unieke locatie vinden we terug in het Parco Dora, een post-industrieel groen terrein in het centrum van Turijn, en dit al jaarlijks sinds de eerste editie in 2011.

Het KFF, zoals het bij de fans vaak klinkt, duurt twee dagen in de openlucht. Ze hebben het doel om plaats te geven aan elektronische geluiden op een locatie die zowel het Turijnse industriële verleden als de beloftevolle toekomst combineren. Kaartjes kosten slechts €51 voor twee dagen!

Wie staat er op de line-up? Nina Kraviz, Chris Liebing, Ben Klock, Marco Corola, Carl Cox, Ellen Allien, ...

Kappa Futur Festival

Kolorz Festival | Frankrijk | 1-2 juli


Het assortiment aan techno- en housefestivals blijft groeien in Frankrijk. Zelfs buiten grootsteden als Parijs en Lyon, zijn er heel wat topaffiches te vinden. In Carpentras bijvoorbeeld, een gezellig dorpje dat zich op nog geen 30 minuten van Avignon bevindt.

Vorig jaar zakten onder andere Jef Mills, Ida Engberg, Laurent Garnier en Maceo Plex naar de truffel-stad, dit jaar gaan ze nog een versnelling hoger. Tickets voor Kolorz Festival kosten €55 voor twee volle dagen dansplezier. Een fantastische programmatie in een prachtige, historische stad in het zuiden van Frankrijk, wat wil je nog meer?

Wie staat er op de line-up? Nina Kraviz, Len Faki, KiNK, Stephan Bodzin en daar komen nog heel wat namen bij.


Eco Festival | Slovenië | 1-3 juli


Eco Festival vindt plaats vlak bij een bos in Opatje Selo, een dorpje van ongeveer 400 inwoners dat grenst aan Italië. Het festival, dat ondertussen al aan zijn achtste editie toe is, richt zich vooral op de hardere techno en haalt daarvoor de meest spraakmakende namen naar Slovenië.

Vorig jaar waren onder andere Jeff Mills en Dubfire te gast, dit jaar is de line-up nog een tikkeltje indrukwekkender. En nog belangrijker: het kost je bijna geen cent. De early bird tickets kostten €45, en daar is je camping en shuttle bus naar het festivalterrein bij inbegrepen.

Wie staat er op de line-up? AnD, Rødhåd, Chris Liebing, Speedy J, Bas Mooy en UVB


Festival Forte | Portugal | 25, 26 en 27 augustus


Dit festival vindt plaats aan het spectaculaire Montemo-o-Velo kasteel, het lijkt zo'n beetje op een klein broertje van Dimensions qua locatie. Voor hun derde editie halen ze behoorlijk grote technogewichten naar Portugese bodem. Cabaret Voltaire en MFO -bekend van Dekmantel Festival- zullen zorgen voor de visuals.

Voor hun line-up spelen ze vooral in op het laatste nieuwe talent in de scene. Zo nodigen ze het wonderkind Kobosil uit alsook Vril, Rrose en Ancient Methods. Wij vinden dit persoonlijk de beste line-up die we al voorbij hebben zien komen. Portugal, here we come.

Wie staat er op de line-up? Ben Klock, RØDHÅD, Helena Hauff, Marcel Dettmann, Silent Servant, Truncate, TRADE, Drumcell, ...


Glitch Festival | Malta | 7 en 8 september


7 en 8 september hou je beter vrij voor Glitch Festival. Het festival in Malta heeft niet alleen een steengoede line-up maar vindt ook plaats op een unieke locatie. Het is hun eerste editie maar de namen die ze wisten te strikken, zijn niet van de minste. Overdag kan je van house en disco genieten, 's avonds gaat het meer de hardere techno kant op.

Voor hun editie wisten ze al een mooie reeks namen bijeen te sprokkelen. Van disco en house à la Fatima Yahama tot de snedige techno tunes van Len Faki, je vindt het er allemaal. Tickets kosten slechts €59.90 voor een heel weekend en zijn nog steeds te koop.

Wie staat er op de line-up? KiNK, Len Faki, Virginia, Ben Klock, Dave Clarke, Fatima Yamaha, ...

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête