Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
The Rave School

30/10/2020 / Sophie Daniels

The Rave School: alles wat je moet weten als techno producer

Leer de kneepjes van het vak van artiesten als Hadone, [KRTM] en DYEN.

De mensen achter Rave Alert waren aan een enorme opmars bezig. Met Europese shows en een label waar ze opkomend technotalent een platform geven ging het Rave Alert enorm goed voor de wind. Helaas gooide corona wat roet in het eten en werden al hun shows afgelast.

Tijd voor iets nieuws dacht founder Kenny (beter bekend al X&trick) en zo werd The Rave School geboren. Het concept: een kijkje in de wereld van je favoriete technoproducers door middel van een masterclass. Hadone, Jacidorex en X&trick trapten de eerste drie edities af.

De masterclasses vinden plaats in Brussel en Brugge (binnenkort ook in Parijs) en verwelkomt 20 à 30 'studenten'. De producer neemt vooraan plaats en toont op een groot scherm hoe hij aan een nummer begint. Of toont hoe hij of zij een bekend nummer in elkaar gestoken heeft. 'De mensen krijgen echt een inkijk in alles wat de artiest doet' benadrukt Kenny. 'Van artist development tot het voorbereiden van je mix en het starten aan een nieuwe track'. Ook items als SABAM en sociale media komen aan bod. Het publiek bestaat zowel uit fans als uit beginnende en ervaren producers.

[KRTM], DYEN, Shlømo en Antigone stonden geboekt voor de volgende sessies, maar weer gooit corona roet in het eten aangezien het fysieke afspreken er voorlopig niet meer inzit. 'We zijn nu op zoek naar een manier om dit virtueel te laten doorgaan, meer info daarover komt binnenkort', aldus Kenny.

Wil je zelf meedoen aan The Rave School? Inschrijven kan via deze link.

Foto
Foto