Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Setaoc Mass

09/01/2018 / Sophie Daniels

Setaoc Mass is eregast op nieuwe editie Stygian's River

Stygian's River heeft zijn werk klaar voor hun nieuwe editie. Op de rol: Setaoc Mass, Octual, Elad Magdasi, SP-X en residents Takkar & Ophion.

Setaoc Mass is de alias van Sam Coates, een in Manchester geboren producer die nu woonachtig is in Berlijn. De 27-jarige begon draaien op zijn zestiende voordat hij twee jaar later met het produceren van tracks experimenteerde. Na twee digitale releases in 2011 en 2012 landde zijn eerste vinyl-release in 2013 op Animal Farm Records, met een remix van Jonas Kopp. Het was de eerste voorbode van zijn diepe, donkere en percussieve geluid.

6 uur raven in Berghain
In 2015 kreeg zijn EP op Work Them Records de steun van veteraan Jeff Mills, waardoor hij prompt bekend raakte bij het grote publiek en wat dan meteen resulteerde in heel wat grote boekingen. In februari 2016 verhuisde hij naar Berlijn wat hem ook meteen zijn eerste performance in Berghain opleverde. Datzelfde jaar mocht hij er nog twee keer opdraven, waarvan een draaisessie van 6 uur.

Setaoc Mass werd al snel een bekende naam in de technocommunity van de Duitse hoofdstad. En daar zat ook ene Len Faki voor iets tussen. Hij steunde Coates onvoorwaardelijk en gaf hem carte blanche voor zijn releases op het Figure label. Zo kwamen er tracks in samenwerking met Matrixxman, een solo-release en eentje met Cleric die binnenkort in de rekken ligt.

Stygian's River
Op Stygian's River wordt hij bijgestaan door ronkende namen als Octual, Elad Magdasi en SP-X. Die laatste is na enkele jaren afwezigheid bezig aan zijn comeback in technoland, getuige zijn plaats in onze artiesten om in de gaten te houden in 2018.
"We put music first, gewaagde programmaties binnenin een consistent kader."

De uit Berlijn afkomstige debutant Elad Magdasi is kind aan huis bij het Nederlandse Anagram, het label van Sinfol. Sinfol was nog te gast bij de eerste editie van Stygian's River. Elad had vorig jaar een vette release op het label Front Left Records en zijn Finger Trip track werd geremixt door Matrixxman. Octual, nog zo'n goede vriend van Sinfol, maakt net als Elad zijn debuut in België. Hij is vooral bekend in de Nederlandse underground scene en heeft al een resem EP's uit op Anagram. 

Kunstzinnige dimensie
Naast een betrouwbaar thuishonk voor liefhebbers van de betere elektronische dansmuziek te zijn, draagt Stygian's River ook kunst hoog in het vaandel. "Heel wat evenementen  staan sterk op muzikaal vlak, maar een culturele, visuele en kunstzinnige dimensie ontbreekt vaak. En dat is waar Stygian’s River verder gaat." Het is als het ware een hybride van de muzikale belevenis en audiovisuele kunsten. Dit in combinatie met de fascinatie voor duistere Griekse mythologieën, vormt de rode draad. "Onze fascinatie voor audiovisuele kunst en unieke installaties in combinatie met sterke techno is een vast uitgangspunt, maar Stygian’s River is nog maar een begin."

En die unieke kunst komt overal in terug. De aankleding, de dj-booth en zelfs in de affiches, die trouwens werden ontworpen door Phaze Øne. "Het idee achter het drieluik is dat het collectables worden, we laten ze op het einde van de rit printen in zeefdruk, elke affiche stelt een stadium voor: The Crossing, The Arrival, The Mooring."

Stygian's River

23905474_306020226581059_4960884144871519430_n 24059207_306021113247637_266600663751694267_nBij Stygian's river is het community-gevoel ook een van de speerpunten. ‘‘Zo’n gevoel ontstaat organisch, zeker wanneer je in de mensen naast je op de dansvloer iets van jezelf herkent. Je gaat deels voor de muziek naar de club, maar ook voor de sociale interactie."

Qua muzikale koers mikken ze op de betere elektronische dansmuziek, met veel aandacht voor dj’s die in België nog net niet zijn doorgebroken. Muziek voor de connaisseurs zoals wij dat noemen. Want wie echt in de scene zit, weet dat Setaoc Mass ééntje uit de duizend is, dat hun vorige booking Héctor Oaks een levende legende is en dat Elad Magdasi een toptalent in wording is.

Stygian's River

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête