Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto

04/02/2021 / Dieter Holvoet

Hidden Empire lanceert debuutalbum op Stil Vor Talent

Wij mogen hun track 'Hectic Dreams' als eerste met jullie delen

In ons Belgenlandje hebben we ze nog niet veel mogen verwelkomen, maar in Duitse clubs als Ritter Butzke en Harry Klein zijn ze vaste gast. Hidden Empire, hersenkindje van het Duitse duo Branko and Niklas, werden in 2015 ontdekt door Oliver Koletzki waarna die hun de kans gaf om hun allereerste tracks te releasen op zijn label, Stil Vor Talent. Zes jaar en een aantal EP's later zijn ze toe aan hun eerste volwaardige album, 'Lost Spirits'.

Het is een gevarieerd album: van het diepe, melodische technogeluid in tracks als 'Hiding', 'Hectic Dreams' en 'Once Upon' tot snelle, gebroken beats in 'Single Instance'. 'Lost Spirits' is het soort deep house dat ons doet denken aan artiesten als Lane 8. Ook downtempo, organische klanken zoals die wel vaker gepromoot worden bij Stil Vor Talent zijn van de partij in nummers als 'Organic Train' en 'Pina Colada'.

Voorafgaand aan de release van het album deze vrijdag kan je bij ons alvast hun nummer 'Hectic Dreams' in premiere horen. Het album is te koop via download en vinyl.

Tracklist

 1. Hidden Empire - Some Kind Of Trip
 2. Hidden Empire & Artche - Hiding
 3. Hidden Empire - Resurgence
 4. Hidden Empire - Dark Matter
 5. Hidden Empire - Organic Train
 6. Hidden Empire - Mr. P
 7. Hidden Empire & Bebetta - All Of Us
 8. Hidden Empire - Indio
 9. Hidden Empire - Hectic Dreams
 10. Hidden Empire - Single Instance
 11. Hidden Empire feat. Lazarusman - Once Upon
 12. Hidden Empire - Breeding Ground
 13. Hidden Empire - Eternal Vale
 14. Hidden Empire - Eleven
 15. Hidden Empire - Lost Spirits
 16. Hidden Empire - Pina Colada

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête