Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Cover art van Force Of Nature

18/12/2021 / Dieter Holvoet

Force Of Nature

Een compilatie met meer dan 40 artiesten van over de hele wereld, ten voordele van regio's die getroffen worden door natuurrampen

Dringend wat nieuwe tracks nodig om je library te verrijken? Voel je je schuldig omdat het jaar bijna voorbij is en je eigenlijk nog niet veel goede doelen gesteund hebt? Dan is dit je moment.

Tijdens afgelopen zomer hebben heel wat regio’s te maken gekregen met natuurrampen. Landen zoals België, Duitsland, Nederland, Italië en nog vele anderen kregen te maken met een overvloed aan regen, waardoor er enorm veel mensenlevens gingen verloren en schade werd aangebracht aan materiaal en aan onze kostbare natuur.

Da's waar Force Of Nature ter hulp wilt schieten: ze doelen met hun compilatie de technoscene bij elkaar te brengen en zo de bewustwording te vergroten over alles wat er gebeurd is, in de hoop om een betere toekomst te kunnen garanderen.

De enorme schade die onze natuur heeft moeten doorstaan heeft er voor gezorgd dat er ook enorm veel te verwerken afval en brokstukken moeten opgeruimd worden. Hiervoor is het heel moeilijk een overkoepelende organisatie te vinden en dus gaan we alle financiële steun die we ontvangen verdelen over alle organisaties, zoals het Rode Kruis en het World Wide Fund, die volop in de weer zijn om de situatie weer beter te maken.

Soren Aalberg
organisator van Force Of Nature

De compilatie telt 41 tracks, met namen als NessMarco BaileyPatrick SiechStanny Franssen & Ortin CamSoren Aalberg, Steve RedHeadAlbert van Abbe en Tom Hades. Die van Staren, Sigvard en Viels kan je nu al beluisteren via Bandcamp.

Daarnaast kunnen we met jullie als exclusieve première al 'Dream Of Form' delen, de track van Kato De Vidts. Kato is een Brusselse producer met vooral melodische, ambient muziek op haar repertoire. Vorig jaar was ze terug te vinden op een van de Social Distancing compilaties van C12 en releaste ze haar New Earth EP op het Berlijnse label Futurepast.

Wij zijn alvast grote fan: haar onheilspellende, ambient nummer is een aangename afwisseling tussen de overwegend harde techno op de compilatie. Oordeel vooral zelf:

Afsluiten doen we graag met een kleine shoutout naar Danna Somers, de persoon achter het prachtige schilderij waarop de artwork gebaseerd is.

De volledige release is vanaf 20 december te koop op Bandcamp, maar je kan hem nu al pre-orderen.

Tracklist

 1. A Thousand Details - Ruined Exchanges
 2. Adam Jay - Chonkbot
 3. Alan Backdrop - Hurricane
 4. Alex Dolby - Noon Of Noise
 5. Alexander Kowalski - Distinct
 6. Alexi Delano & WLA Garcia - It's Though
 7. Petter B - Come Together
 8. Daniel[i] - Elrathia
 9. Jorum - Earth Wires
 10. Leinad - Endlessness
 11. Linear System - Attenuation
 12. Motion Symmetry - Circles
 13. Ness - Blue Planet
 14. Patrick Siech - Conduit
 15. PRSPCTV aka XENTRIX - Fractal
 16. Ray Kajioka - 2 Degrees
 17. Sev Dah - Pulse 11
 18. Skov Bowden - Adhesive
 19. Soren Aalberg - Pointless
 20. Staffan Linzatti - Not Too Distant
 21. Stanny Franssen & Ortin Cam - Sustain Error
 22. Staren - Optic Disc
 23. Steve RedHead - Notral
 24. The Advent - Inn Search
 25. Pattrn - Azeban
 26. Albert van Abbe - Willem Twee Studio Jam
 27. Annē - Aura
 28. Arnaud Le Texier - Survival Circuits
 29. Awsten - Torque
 30. Cyrk - Synthesia
 31. Dycide - Jues
 32. Kato De Vidts - Dream Of Form
 33. Kimono - Trading Room
 34. Koen Vanlangendonck - Interlude I
 35. Lemna - Ether
 36. Sigvard - Violence Of Story
 37. Tom Hades - I Lost My Head
 38. Vinicius Honorio - Right The Wrong
 39. Yukari Okamura - Obsessed
 40. The Alchemical Theory - Vertical Rotation
 41. Viels - Down With Them
 42. Marco Bailey - The Black Pearl

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête