Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Ellen Allien, gemaakt door Ellen Allien

03/05/2023 / Evelyne Vanherf

Ellen Allien bundelt de krachten met het Italiaanse trio Ash Code

EP met drie nummers - Dance And Kill

Berlijns technokanon Ellen Allien en dark wave, gothic, post-punk band Ash Code bundelen samen de krachten voor de angstaanjagende EP met drie nummers - "Dance And Kill."

Napoli ontmoet Berlijn en cold wave meets techno. Samen slaan Ellen Allien en Ash Code een brug tussen cold wave en techno. Over de hele EP heen laten ze zien hoeveel deze plaatsen en geluiden gemeen hebben met elkaar. Synths, baslijnen, stemming, melodie en zang. 

(Lees verder onder de afbeelding)

Promo  van Ellen Allien, gemaakt door BPitch
Ellen Allien & Ash Code. ©

BPitch

Zang speelt een belangerijke rol in de muziek van Ellen. Ze maakt constant haar eigen edits, waardoor haar sets een heel uniek geluid en gevoel krijgen. Deze bewerkingen brachten haar ook onder de aandacht van veel bands waar ze van houdt, waaronder Ash Code. Je kunt de invloed van dit geluid horen op albums zoals 'Stadkind', waardoor vocals ontstaan ​​die donker en mysterieus zijn, die passie en meer radicale gedachten overbrengen. 

Ash Code, afkomstig uit Italië en opgericht in 2014, staat bekend om hun samensmelting van post-punk, synthpop en EBM. Ellen Allien is een iconisch figuur in de technoscene en heeft een visionair hart voor de Berlijnse elektronische gemeenschap. Ash Code benaderde Ellen om samen een samenwerking te beginnen - aangezien ze in cold wave-kringen bekend staat om haar techno-edits, vorig jaar remixte ze Lebanon Hanover, en ze speelde onlangs met beide bands op Grauzone Festival.

De EP met drie nummers vertegenwoordigt een perfect huwelijk van twee krachtige geluiden, waarbij beide acts op alle cilinders schieten. Openingsnummer 'Dance And Kill' belichaamt deze versmelting van techno en cold wave-elementen. 'Shining On You' bevat Ellen's zang en daverende drumprogrammering, voor een somber maar onweerstaanbaar dansbaar nummer. Eindelijk ontketent ‘Everything Collapses’ krachtige percussie en een grommend laag, opgetild door een koor van bovennatuurlijke stemmen.

De monochromatische video voor "Dance and Kill", geregisseerd door Elio De Filippo, is een schimmig hoogstandje - compleet met een discobal en een Spin The Bottle - ontmoet Julius Caesar moment. Als er bloed aan je handen kleeft, kun je misschien redding vinden op de dansvloer.

RELEASE DATA: Dance & Kill single is nu uit, Shining On You single komt uit op 19 mei en de volledige Dance & Kill-EP mogen we verwachten op 30 juni.

(Hieronder te bekijken en beluisteren)

Tracklist

  1. Dance And Kill
  2. Shining On You
  3. Everything Collapses
Kopfoto: © Ellen Allien