Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Synergy

23/11/2023 / Steffie Verploeg

Belgisch label Synergy brengt hun vierde vinyl uit

Een symbiose tussen rauwe brutaliteit met Achat en Luca Eck, en peak-time cadence met ROÜGE en Maharti.

Vandaag brengt het Gentse label Synergy hun vierde EP uit in de 'Various Artist'-reeks met tracks van Luca Eck, Achat, ROÜGE en Maharti. Wil je meer weten over het label? Wij delen graag wat meer inside info.

Het verhaal achter Synergy

In 2020 werd het label Synergy opgericht door Ruben Snouwaert (SOYA) en Arthur Van Wassenhove (TRBL). Voor TRBL was de oprichting van Synergy een reactie op de uitdagingen waarmee hij als destijds jonge artiest werd geconfronteerd bij verschillende labels. De aanpak werd vaak gekenmerkt door een gebrek aan professionaliteit en stond in schril contrast met de inzet en energie die artiesten zoals hijzelf stak in zijn muzikale creaties. 

"We wilden het beter doen door artiesten een eerlijke en gezonde omgeving te bieden waarin ze hun tracks kunnen releasen. Ook willen we veel feedback geven en ondersteuning bieden. Artiesten worden eigenlijk een beetje part of the family. Het is dus geen money thing, maar echt het scouten van jonge artiesten met veel potentieel en hen het juiste framework bieden waarbinnen ze kunnen groeien."

Arthur Van Wassenhove
(TRBL)

Het ontbreken van een solide platenlabel voor producers was dus de kiem voor het ontstaan van Synergy. Dit label wil zich richten op meer dan alleen het uitbrengen van releases en staat voor een platform dat opkomende artiesten ondersteunt met constructieve feedback en de juiste marketingstrategieën om een release zoveel mogelijk boost te geven.

Foto  van Soya en TRBL
©

TheCommonXL

Futuristic sound

In de begindagen van Synergy was de ruwe techno met een tempo van 135 tot 150 bpm enorm in opkomst. Het label streeft ernaar die sound te behouden en voort te zetten, ondanks dat de rauwere kant van techno momenteel minder geapprecieerd is. Synergy blijft vastberaden om hun eigen sound voort te zetten, dat door TRBL wordt omschreven als een herkenbare 'futuristic sound'.

© Artwork: Worthmann / Audio: Maharti - Sirens of Heaven

SYN004 - Various Artists IV

Onder de vleugels van Synergy hebben artiesten zoals Blame The Mono, NTBR en Basswel hun eerste stappen gezet. Dit keer staan Achat, Luca Eck, ROÜGE en Maharti op de release. Ze passen perfect bij de kenmerkende sound van het label. Luca Eck staat bekend om zijn rauwe, emotioneel geladen elektronische stijl die je tot in je botten voelt. Achat brengt samen met Luca Eck de ruwe kant van de EP naar voren. 

De andere twee tracks op de EP van ROÜGE en de Belgische DJ en producer Maharti barsten een intense energie uit. Deze tracks zijn gevuld met strakke ritmes, pakkende grooves en meeslepende baslijnen.

Various Artists IV is nu digitaal verkrijgbaar of op vinyl via Bandcamp.

Bandcamp Synergy

Tracklist

A1. Achat - Gridlock 
A2. Luca Eck - Chaos Reigns 
B1. ROÜGE - Beyond The Gate 
B2. Maharti - Sirens of Heaven

Kopfoto: ©

Worthmann