Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Amy Root

25/11/2022 / Sophie Daniels

Amy Root - The Knot

Een EP gemaakt met vrienden.

De klassiek geschoolde Haagse muzikanten Lukas Amer en Sjoerd Huissoon, die elkaar ontmoetten op het Rotterdams Conservatorium, timmerden al even aan de weg in verschillende bands en projecten. Tot ze elkaar in 2017 vonden en het duo Amy Root vormden. Ze zijn geïnspireerd door artiesten als Jon Hopkins, Bonobo en Jamie XX en produceren traag aanzwellende techno met stroomstoten van ­oude synths en drumcomputers.

Debuut-EP 'Lynn' verscheen in 2018 via Reflektor Records, waarna meerdere releases en samenwerkingen met o.a. Klangstof en Nana Adjoa volgden. Dit jaar volgen ze die reeks op met hun nieuwe The Knot EP.

Titeltrack 'The Knot' is gemaakt in samenwerking met de Belg Felix Machtelinckx, de zanger van de Belgische eighties ­gemarineerde indiepop band Tin Fingers. Ze vonden elkaar tijdens een jamsessie dusdanig goed dat er een track uit opbloeide. 

'Running' barst van de energie en explosiviteit. Hiervoor trommelden ze de Antwerpse producer Toon Janssens op, die als beatmaker beter bekend is als TITLE. Met 'Alfie' slaan ze even een andere weg in, gebruiken ze meer synthesizers en ligt het tempo wat hoger.

Dan over naar 'Wrecking', dat gevoed is met de vocals van Simon Nuytten, gitarist en backing vocal van de band Bazart.

Een knot van een EP!

 

Tracklist

  1. The Knot 
  2. Running 
  3. Alfie
  4. Wrecking
Kopfoto: ©

Marijn Davids